Vdelaj panoramo - kopiraj kodo

Pohod na Tromejo

Rateče 131, 0 Rateče

Kdor svoj prosti čas preživlja v turistični destinaciji Kranjska Gora se mora povzpeti na Tromejo - ki se nahaja na tromeji med Slovenijo, Avstrijo in Italijo. Še danes aktualnemu... Preberite več

Kdor svoj prosti čas preživlja v turistični destinaciji Kranjska Gora se mora povzpeti na Tromejo - ki se nahaja na tromeji med Slovenijo, Avstrijo in Italijo. Še danes aktualnemu sporočilu, ki govori o razumevanju in prijateljstvu med narodi, je na vrhu hriba posvečeno obeležje/spomenik v vseh treh jezikih. Sicer pa je Tromeja tudi izredna foto lokacija.

Pot začnemo v središču Rateč, ki so zelo blizu Kranjske Gore in Planice (najbolj znane po smučarskih skokih. Zaradi svoje izjemne lege tudi stara alpska vasica Rateče sodi med zelo zaželene nastanitve v Sloveniji, saj ohranja svojo avtohtonost, samo vaško jedro pa sodi v kulturno dediščino.

Na Tromejo vodijo dve poti. Strmejša in krajša ali položna in malo daljša. Obe sta uvrščeni med  nezahtevne. Višinska razlika je 643 m. Ker na poti ni gostinske ponudbe je priporočljivo v nahrbtnik spraviti pijačo, sendvič ali posladek, ki se prileže, ko osvojite cilj. Pohodniki, pod vrhom vas v leseni hišici čaka žig. Na vrhu ste nagrajeni lepim razgledom na vse strani neba in na tri države hkrati. Na dlani so Julijske Alpe, Ziljske Alpe, Krške Alpe, Visoke in Nizke Ture ter del Karavank.  

Skrij daljši opis

              
V okolici

Znamenitosti Slovenije

Ostale aktivnosti

Foto lokacije

Nastanitve

Gastronomija v bližini

Deli s prijatelji: