Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Tek na smučeh - Rateče - Planica - Kranjska Gora

Rateče

Tek na smučeh je zelo zdrava in priljubljena  rekreacija med slovenci.  Na izbiro imate več urejenih tekaških prog. Ena izmed najbolj slikovitih se začne prav v Ratečah, kjer se uveljavlja center tekaškega športa s športno trgovino, izposoljevalnico in servisom tekaške opreme- lokacija na nekdanjem mejnem prehodu Rateče - gostilna Ponca.

Proge omogočajo tek na smučeh s klasično ali drsalno tehniko. Kdor želi pridobiti ali izboljšati tehnike ima na voljo tečaj. Tudi tisti brez lastne opreme si lahko privoščijo rekreacijo na čistem zraku. Izposojevalnica nudi pester izbor opreme. Cena za doživetlje popolne rekreacije je dosegljiva. Najem kompleta za odraslo osebo (smuči, palice, obutev) znaša 15€ na dan (februar 2017).

Tudi pomanjkanje snega ni ovira, v tem primeru ga nadomestijo z umetnim. Proga iz Rateč je povezana s Planico (dolina Tamar) - Podkorenom in Kranjsko Goro - Gozd Martuljek - do Mojstrane. Celotna dolžina tekaških prog v zgornjesavski dolini znaša 40 kilometrov.

Rateče je stara idilična alpska vasica, ki vse bolj postaja prepoznavna turistična destinacija. Ne zgolj zaradi neposredne bližine Olimpijskega centra Planica, temveč tudi kot idealno izhodišče za vse ostale zimske aktivnosti.

V Ratečah je na voljo več apartmajskih nastanitev. Ponudbo prenočišč v bližini najdete na seznamu spodaj. Ne spreglejte najleših bližnjih foto lokacij, ki jih za vas razkriva portal Slovenia360. Rateče so od centra tekaškega športa oddaljene 10 minut hoje. Prevozno sredstvo parkirate v bližini centra - parkirišč je dovolj, gostinska ponudba je popolna.

Tek na smučeh v Ratečah je odlična ideja za pobeg v naravo, sprostitev in druženje (z družino ali prijatelji). Obratovanje prog je odvisno od naravnih pogojev. Za največje ljubitelje smučarskega teka pa so v Nordijskem centru Planica postavili notranjo tekaško progo, ki omogoča tek tudi v poletnem času.

Več informacij na povezavi: http://ponca.si/

Preberite več
Navodila za pot