Terme 3000 Moravske Toplice

Moravske Toplice

Razkošje doživetij

Na zelenih prekmurskih ravnicah na severovzhodu Slovenije so iskalci črnega zlata pred skoraj petdesetimi leti namesto pričakovane nafte našli črno geotermalno vodo. Ugotovili so, da je kopanje v njej osvežilo njihov organizem, izboljšala se jim je prekrvavitev, zmanjšala živčna napetost, njihova polt pa je na soncu hitro porjavela. Danes so Terme 3000 v Moravskih Toplicah med bolj prepoznavnimi termalnimi središči v Sloveniji, ki nudijo sprostitvene in zdraviliške programe, wellness s pridihom Prekmurja, omogočajo pa tudi poslovna srečanja in kampiranje. Poleg bogastva termalno-mineralne vode goste privlačijo tudi pristne prekmurske kulinarične dobrote z izvrstnimi vini.

 

Nastanitev

Terme 3000 razpolagajo s tremi hoteli (petzvezdični Hotel Livada Prestige in štirizvezdična hotela  Ajda in Termal), apartmajskim in turističnim naseljem ter kampom, skupno pa je na voljo skoraj 1.400 ležišč. Hotel Livada Prestige je prvi hotel s petimi zvezdicami v Evropi, ki ponuja popolno sprostitev v zdravilni »črni« termo-mineralni vodi kar v hotelski sobi. Vsak hotel ima lastno kopališče, kjer lahko uživate v blagodejnih učinkih naravne črne termo-mineralne vode in navadne vode. Turistično bungalovsko naselje sestavljajo romantične hišice, krite s slamo, tipične elemente arhitekture prekmurskih vasi pa ohranja tudi bližnje apartmajsko naselje. Kamp s 430 kampirnimi mesti je odprt vse dni v letu in se nahaja v neposredni bližini bazenskega kompleksa Terme 3000.

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

Temelj turistične ponudbe Term 3000 predstavlja črna termo-mineralna voda, katere bogastvo se skriva v njenih zdravilnih učinkih. Kopanje v vodi blagodejno vpliva na različne oblike revmatizma, priporočljivo je za rehabilitacijo po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema, zdravi pa tudi nekatere kožne bolezni. Črna termo-mineralna voda iz Moravskih Toplic je bila že leta 1964 razglašena za naravno zdravilno sredstvo. Ob izviru v globini med 1175 in 1467 metrov ima okoli 72 stopinj Celzija, je motna, slana in rahlo diši po nafti. Je edinstvena v Evropi in v svetu, saj le redke tovrstne termalne vode pri izviru dosegajo tako visoke temperature. Prav zaradi svoje toplote je »črno zlato« iz Moravskih Toplic še dragocenejše.

Za dobro počutje in krepitev zdravja vam Terme 3000 v centru Thermalium ponujajo številne možnosti, raznovrstnih wellness in terapevtskih storitev. Obiščete lahko tudi Thai center v hotelu Livada Prestige z najsodobnejšo ponudbo tajskih masaž in tretmajev.

Samo v wellness centru Thermalium v Termah 3000 lahko svojemu telesu privoščite edinstvene kopeli in masaže, kakršnih ne boste našli v drugih wellness centrih. Med najbolj priljubljenimi kopelmi je Panonska kopel v naravni termo-mineralni vodi. Tudi masaže so edinstvene, obarvane z lokalnimi značilnostmi; od masaže z bučnim oljem, do masaže z oljem, ki vsebuje zelišča s panonskih travnikov. Poleg omenjenih pa ponujamo celo vrsto eksotičnih masaž (havajsko, z zlatimi lističi ali kamni, ayurvedsko…).

Preberite več
Navodila za pot