Terme Dolenjske Toplice

Dolenjske Toplice

TERME DOLENJSKE TOPLICE 

S sodobno ponudbo kopaliških, zdravstvenih in vseh drugih storitev privlačijo goste različnih generacij iz vse Evrope. Prečistite si telo in duha v velnesu, spočijte se v hotelu, sprostite se ob poslušanju žuborenja potoka, razgibajte se na sprehodu po bližnjem gozdičku ... Sprostitev in oddih zagotovljena.


NASTANITEV: 

HOTEL BALNEA****


Razgibano - za telo in dušo

Zeleno okolje in termalna voda že stoletja vabijo ljudi v Krkine Terme Dolenjske Toplice, ki sodijo med najstarejša zdravilišča v Evropi. Že v času avstro-ogrske monarhije so veljale za ene uglednejših toplic, s sodobno ponudbo zdravstvenih in wellness storitev pa so tudi v današnjem času privlačen cilj gostov iz vse Evrope. Njihov razvoj je temeljil na lastnostih zdravilne termalne vode, ki je bila prvič analizirana leta 1777, prva kopališka stavba pa je bila sezidana že sredi 17. stoletja.

Center zdravja, Wellness center Balnea z zunanjimi in notranjimi bazeni, sodoben Hotel Balnea ter hotela s pridihom zgodovine Vital in Kristal, obilo možnosti za sprostitev, šport, za prijetne, aktivne, zdrave počitnice … Vse to nudijo Krkine terme v Dolenjskih Toplicah, ki so del slikovite gričevnate pokrajine, bogate z gradovi, prepredene z rekami in gozdovi ter zanimivimi izletniškimi točkami.

Nastanitev

V Termah Dolenjske Toplice lahko izbirate med nastanitvijo v hotelih Vital in Kristal s pestro zgodovino ali sodobnem Hotelu Balnea. Slednji je bil z udobjem ****superior zgrajen za nove razsežnosti razvajanja tistih, ki želijo preživeti sproščujoč oddih v objemu zelene dolenjske pokrajine ob pestri in kakovostni ponudbi storitev za dobro počutje in aktivno preživljanje prostega časa. Z edinstvenim ambientom, naravnimi materiali, umetniškim videzom in panoramskim hodnikom, ki ga povezuje z Wellness centrom Balnea, je že prirasel k srcu mnogim ljubiteljem ugodja in udobja.

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

V Termah Dolenjske Toplice se ponašamo z bogato tradicijo zdraviliške dejavnosti. V priznanem Centru za medicinsko rehabilitacijo uspešno zdravimo revmatična obolenja gibalnega sistema, stanja po poškodbah in operativnih posegih, lajšamo težave pri bolečinah v hrbtenici, sklepih in mišicah ter pri osteoporozi. Ponudbo zdravstvenega centra dopolnjujejo tudi številne specialistične ambulante diagnostičnega centra.

V zdravstvenih in preventivnih programih se metode fizikalne in rehabilitacijske medicine s poudarkom na kinezioterapiji povezujejo z učinkovitostjo termalne vode, ki ima temperaturo človeškega telesa. V sklopu terapij izvajamo merjenje kostne gostote, laboratorijske preiskave, protibolečinske elektroterapije, individualne in skupinske vadbe, hidroterapijo, aromaterapijo in galvanske kopeli.

Sprostitvena ponudba je zaobjeta v Wellness centru Balnea, ki je s svojimi 9200 m2 ob robu čudovitega parka s stoletnimi drevesi pravo kraljestvo kopeli, masaž, savn in vodnega razvajanja. Z individualnimi oziroma prilagojenimi programi za posameznike in pare se Balnea uvršča med prepoznavne centre dobrega počutja.

Preberite več
Navodila za pot