Terme Ptuj

Ptuj

V naročju Rimljanov in graščakov

Terme Ptuj so s svojimi 35 leti ene izmed najmlajših term v Sloveniji in domujejo v najstarejšem slovenskem mestu, ki se ponaša predvsem z rimsko in srednjeveško zgodovino. In prav ta preteklost je temelj dogajanja in animacije pri nas. Termo-mineralna voda iz naše vrtine pomaga pri revmatičnih obolenjih ter stanjih po poškodbah in operacijah. Za naše goste vsako leto pripravljamo bogat program Rimskih iger in starorimske poroke, naša največja posebnost pa je termalni park - notranji in zunanji bazenski kompleks, ki nudi več kot 4.200 kvadratnih metrov vodnih površin z največjim toboganskim sistemom v Sloveniji.

Nastanitev

 

Terme Ptuj imajo sodobno opremljen Grand Hotela Primus s štirimi zvezdicami. Navdih za ime smo dobili pri starorimskem vojskovodji Marku Antoniju Primusu, ki je v teh krajih poveljeval rimskim legijam. Pridih rimske preteklosti imata tako duša kot žlahtna ponudba Grand Hotela Primus, ki svojim gostom ponuja res cesarsko bivanje. Srce hotela predstavlja razkošni wellness center Valens Augusta, ki obsega termalne kopeli Flavia, bazene Vespasianus in Imperij dobrega počutja. Ko boste po številnih vodnih in wellness doživetjih želeli prijetno bivanje, so vam v Termah Ptuj na voljo še apartmajsko naselje, bungalovi in kamp. Nudijo vam vse, kar potrebujete za počitek po živopisnih doživetjih.


Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

 

Naša termo-mineralna voda pomaga pri revmatičnih obolenjih ter stanjih po poškodbah in operacijah na gibalnem sistemu, v medicinskem delu pa deluje vrsta ambulant (dermatovenerološka, fiziatrična, stomatološka, ginekološka). 

Sicer pa so stari Rimljani dobro vedeli, kako razvajati telo in duha. Že tedaj so si znali privoščiti užitke v rimskih kopališčih in to tradicijo pri nas nadaljujemo. V rimskem slogu opremljen Valens Augusta Wellness v Grand Hotelu Primus je sestavljen iz treh sklopov, in sicer Imperium dobrega počutja, termalne kopeli in savne Flavia ter bazenski del Vespasianus.

Imperium je najsodobnejši center dobrega počutja, narejen v rimskem duhu. Na voljo vam je bogata ponudba za nego obraza in telesa. Wellness Valens Augusta vam ponuja tudi različne pakete, ki so oblikovani za popolna sprostitvena doživetja posebej za moške, ženske ali za pare. V privlačnem rimskem ambientu dopolnjujejo Valens Augusta Wellness termalne kopeli in savne Flavia. Za sprostitev in dobro počutje so vam na voljo finska savna s kromoterapijo, ekstremna finska savna, aroma savna, blatna savna, solna savna, whirpool s termalno vodo in ohlajevalni bazen. Rimska VIP savna imenovana Antinoos pa je namenjena vsem, ki si želijo nekoliko več zasebnosti. V bazenskem delu Vespasianus imate na voljo obilico vodnih doživetij, kjer lahko uživate v sprostitvenih termalnih bazenih. Ponujamo tudi posebne wellness programe za menedžerje in športno animacijo.

Preberite več
Navodila za pot