Vdelaj panoramo - kopiraj kodo

TIC Radovljica

Linhartov trg 9, 4240 Radovljica

Radovljica leži na robu ravnine, 75 m visoke savske terase, na ozkem pomolu, na nadmorski višini 491 m. Mesto sestavlja: na vzhodnem delu pomola staro mestno jedro s cerkvijo in... Preberite več

Radovljica leži na robu ravnine, 75 m visoke savske terase, na ozkem pomolu, na nadmorski višini 491 m. Mesto sestavlja: na vzhodnem delu pomola staro mestno jedro s cerkvijo in Graščino, staro tržno naselje s pravokotnim trgom in novejši del, ki se širi proti severu, v smeri proti Lescam. V tej smeri se tudi v ravni črti vlečejo ostanki čelne morene Triglavskega ledenika, kot je Obla gorica (511 nmv), Volčev hrib, tako, da je novejši del Radovljice večinoma zahodno od te črte. Pod Oblo gorico so 1933 postavili mestno kopališče. Na južnem robu mesta, na terasi 20 m pod mestom, teče železniška proga Ljubljana-Jesenice.

Naselje leži izven glavne cestne povezave, a je kljub temu važno prometno vozlišče, kjer se križajo ceste proti Lescam (BledBohinj) in Kamni Gorici (KropiPodnartu). Na glavno cesto, danes avtocesto, vodi priključek. Ob obrežju Save vodi cesta preko Ribnega na Bled, pešpot po Fuksovi brvi čes Savo pa v Kamno Gorico.

Na zahodni strani mesta je sotočje Save Bohinjke in Save Dolinke. Na severovzhodni strani pa so obsežne obdelovalne površine.

(Vir: Wikipedia)

Skrij daljši opis

              
V okolici

Znamenitosti Slovenije

Ostale aktivnosti

Foto lokacije

Nastanitve

Gastronomija v bližini

Deli s prijatelji: