Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Zip Line Planica

Planica

Doživeti najstrmejši spust po jeklenici je edinstven in adrenalinski must to do, ko obiščete Planico. Zip line poteka nad Planiško velikanko na kateri se vsako leto odvija svetovni pokal v smučarskih skokih. Spustite se po 566 m dolgi jeklenici. Najnižjo točko boste dosegli na hrbtišču skakalnice (3m) in dosegli hitrost do 80 km/h. Najvišja točka v zraku znaša 53 metrov.

Celo urno doživetje za vso družino. Spust je potrebno rezervirati preko spletne strani.

Ko prispete v Planiški Nordijski center, se zglasite v mali kontejner pri koncu jeklenice. Tam vas stehtajo in opremijo z ustreznimi "rekviziti". Organizator v slovenskem, kot tudi angleškem jeziku sporoči vse zanimivosti in informacije za vaš varen spust. Na skakalnico se povzpnete z žičnico, ki vas pripelje skoraj do vrha.

Organizator zagotavlja da je Planiški zip Line edini v evropi, ki ponuja v štiridesetih sekundah 202 m višinske razlike (junij 2016).

Spust toplo priporočamo vsem, ki bi radi doživeli občutek vseh svetovnih smučarskih skakalcev, ko se spustijo po najbolj znani svetovni skakalnici na svetu.

Dostop do Planice je možen z osebnimi avtomobili, kot tudi avtobusi (potrebno plačati enkratni znesek). Parkirišč je dovolj. Možnost dostopa je tudi s turističnim panoramskim avtobusom, ki ustavlja na zanimivih/atraktivnih turističnih točkah v Kranjski Gori in Ratečah.

Planiški Nordijski center je odlična začetna točka za izlet v dolino Tamar (kliknite za več informacij). Čez celo leto, je v glavni stavbi Nordijskega centra (posebna dvorana) možen tek na smučeh. Ko zapade sneg, so tekaške proge urejene tudi v okolici zgradbe.

Preberite več
Navodila za pot