Gostilna in Pizzeria Furman

Lukovica

Gostilna in pizzeria FURMAN  se nahaja severno od postajališča LUKOVICA na avtocesti Ljubljana-Maribor, pa tudi severno od magistralne ceste. Počitek v njej se bo prilegel vsakemu, ki si želi dobre hrane. Tudi prostora imamo dovolj, le za večje skupine si želimo predhodne najave. Vsakemu, ki se bo pri nas zadržal dalj časa pa bomo pokazali grad Brdo, kjer se je rodil in živel naš pisatelj Janko Kersnik, Slovenski čebelarski center, kjer boste lahko kupili vse vrste čebeljih pridelkov, pa tudi apikomoro boste lahko preizkusili. Ogledali si boste lahko tudi gotsko cerkev sv. Luka v Praprečah, ali pa se sprehodili ob Gradiškem jezeru, ki je tudi v neposredni bližini.

Ponudba hrane temelji na kvalitetni domači hrani. Poznani smo po pizzah velikankah in jedeh iz furmanske ponve. Ohranjamo bogato tradicijo preteklih stoletij in nudimo vedno sveže tople malice, kosila in večerje za zaključene družbe. Tudi rokovnjaški golaž spada med naše posebnosti. Zagotovo vam bo hrana v naši gostilni teknila tem bolj, ker je vedno sveža.

Ob različnih priložnostih  vam pripravimo tudi poseben jedilnik in zagotovimo živo glasbo.  Po želji vas seznanimo ali povežemo s turističnim vodnikom, da vam  razkaže naše  kulturne, krajinske in zgodovinske znamenitostimi Lukovice in njene okolice.

Preberite več
Navodila za pot