Vdelaj panoramo - kopiraj kodo

Vino Kupljen - Taverna

Svetinje 21, 2259 Ivanjkovci

Datum prihoda

Datum odhoda

Gostje

Otroci

Vinska hiša Vino Kupljen v Svetinjah pri Jeruzalemu na slovenskem Štajerskem je tradicionalno družinsko vinogradniško posestvo, katerega lastnik je Samo Kupljen. Z... Preberite več

Vinska hiša Vino Kupljen v Svetinjah pri Jeruzalemu na slovenskem Štajerskem je tradicionalno družinsko vinogradniško posestvo, katerega lastnik je Samo Kupljen. Z ženo Lidijo nadaljujeta in nadgrajujeta družinsko vinarsko tradicijo, katere začetki segajo v leto 1836. Samotov oče, Jože Kupljen, je bil eden prvih slovenskih prefesionalnih zasebnih vinarjev. Leta 2016 je posestvo Kupljen praznovalo 40. obletnico svoje blagovne znamke, saj je leta 1976 prišla na trg prva ustekleničena in etiketirana buteljka Vina Kupljen.

Naše vinogradniško posestvo v osrčju Prlekije je prepoznavno po rumeni graščini Mon Royal. Stoji sredi goric Jeruzalema in Svetinj, na področju, ki že stoletja slovi po kakovostnih vinih in rastiščih, primernih za pridelavo vrhunskih vin. Vina Kupljen proizvajamo "s soncem in ljubeznijo", kar je tudi naš slogan.

Skrij daljši opis

V okolici

Znamenitosti Slovenije

Aktivnosti

Nastanitve

Gastronomija v bližini

Deli s prijatelji: