Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Apartmaji Julian - Rateče, Planica

Rateče

Kdor želi Slovenijo resnično spoznati, mora z lastno izkušnjo doživeti sporočilo njene prepoznavnosti: Slovenija je zelena,aktivna, zdrava,varna in vedno bolj priporočana destinacija. Turisti zapuščajo Sovenijo s pohvalami in izkušnjami, ki prekašajo njihova pričakovanja.

Pohodniki, kolesarji rekreativci in zelo zahtevni kolesarji, smučarji, plezalci, fotografi, ljubitelji neokrnjene narave, spoznajte naravne bisere Slovenije, vabljeni v nastanitve Rateče pri Planici. To je gorsko okolje, ki je vse naokrog obdano z naravnimi znamenitostmi in dobro ponudbo raznovrstnih možnosti doživetja aktivnih počitnic - v sodelovanju s priljubljenim športno turističnim središčem Kranjska Gora.

Dolina pod Alpami na svojih povezovalnih poteh vedno znova navdihne vsakogar: aktivne športnike, rekreativce in družine. Doživetje v alpskem hribovju in dolinah - s čistim zrakom, bistrimi vodami in prijaznimi domačini, boste odnesli domov.

Apartmaji Julian, umeščeni v jedro idilične vasi Rateče, so edinstvena lokacija vašega doživetja. Vsak pogled iz okna ali balkona na vrhove Julijskih Alp, ki so na dlani, očara. Tu boste napolnili telo in dušo, tega se preprsto ne da kupiti. Edino, kar lahko še storite je, da se spet kmalu vrnete.

Rateče so bile naseljene že v 14. stoletju - so vedno bolj privlačna in obiskana turistična točka. Kraj ohranja ostanke in izvirnost kulturne dediščine. V Ratečah se danes v sožitju ohranja kmetovanje povezano s pašo v planinah in povečuje ponudba turističnih nastanitev. V vasi je ohranjena tudi domača tradicionalna kulinarična ponudba z gostilnami. Rateče pri Planici so najvišje ležeči kraj v Sloveniji z božansko zimsko idilo in nepozabnimi dnevi sredi poletne vročine.
V katero koli smer se odpravite iz Apartmajev Julian, vsaka smer in pot vas pelje v nov dan, kjer boste lahko neskončno aktivni ali pa se le sprostili in uživali: Zelenci-talni izvir Save Dolinke (naravni rezervat), dolina Tamar, Planica - dolina skakalnic, Tromeja (na meji med Avstrijo, Italijo in Slovenijo - vrh PEČ 1509m), Belopeška Jezera v Italiji , Kranjska Gora, jezero Jasna, Podkoren, Vitranc 1638 (dostopen tudi s sedežnico), Mojstrana, Gozd Martuljek in Martuljški slapovi, dolina Vrata, dolina Krma, Ciprnik 1745, Vršič 1611- najvišji cestni prelaz v V Julijskih Alpah in ne nazadnje zelo priljubljeni: kolesarska pot Mojstrana-Kranjska Gora - Rateče ter turistična pot Tromeja.

Le eno uro pa boste potrebovali od Apartmajev Julian, če obiščete Ljubljano (glavno mesto Slovenije), ki je bila v letu 2016 razglašena za zeleno prestolnico Evrope. Ljubljana je postala turistična atrakcija podnevi in v večernih urah.

Šest prostornih apartmajev v Ratečah omogoča tudi večjim skupinam, da družno preživljajo svoj oddih v Sloveniji. Destinacija leži ob stičišču treh meja (Italija, Avstrija in Slovenija) in ob robu, kjer se na področju Julijskih Alp razprostira Triglavski narodni park (eden prvih parkov v Evropi) z najvišjo in goro Triglav 2864m. Triglav (s katerega sežejo pogledi celo do morja)vsako leto obišče veliko število pohodnikov.

Apartmaji Julijan so nastanitve v neposredni bližini Olimpijskega centra Planica, kjer se vsako leto odvija FIS svetovni pokal v smučarskih skokih in teku na smučeh. Rateče so lokacijsko povezane tudi s svetovno znano slovensko turistično destinacijo oz. zimskim središčem Kranjska Gora. Tu vsako leto poteka svetovni pokal Vitranc v alpskem smučanju.

Apartmaji Julijan so zgrajeni s kriteriji energetske varčnosti in zagotavljanja ekoloških standardov in imajo vse, kar je potrebno za udobno bivanje. Na voljo je parkirni prostor in prostor za shranjevanje športne opreme. Vsak apartma ima lastno kuhinjo. Hiša ima še skupni družabni prostor.
Večerno razvedrilo v bližini nudijo hoteli v Kranjski Gori, z wellness centri, kjer je tudi igralnica in raznovrstni nočni bari. V Kranjski Gori si lahko privoščite nočno smučanje. V Olimpijskem centru Planica pa so na voljo športne dvorane in sodobna- pokrita tekaška proga, ki dopolnjuje ponudbo teka na smučeh v naravi.

Preberite več
Navodila za pot