Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

ASA Residence

Sežana

RESIDENCE ASA

Izvrstna lokacija in pozicija rezidence, ki stoji v majhni vasici v osrčju Krasa, tudi imenovana »Toskana« z 20 prebivalci. Hiša prednikov je bila zgrajena leta 1784 in restavrirana 2013. Za restavriranje so bili uporabljeni naravni domači materiali z ekstremnimi podrobnostmi. Celotna biodinamična kmetija se razprostira v ograjeni okolici cca 2ha. Hiša je razdeljena na tri luksuzne dele. En del ponuja neopisno prečudovitih 250 m², v katerih je dnevni prostor z ognjiščem, kuhinjo, jedilnico, odmaknjen kotiček za pisarniška dela, v kraškem stilu pa je loft z VIP spalnico in kopalnico. V spodnjem delu je dvoposteljna spalnica. V njegovi notranjosti s povezavo je postavljen wellnes center z aromaterapijsko savno, ki je v celoti restavriran v kraškem stilu. Hiša je opremljena z unikatnim pohištvom iz masivnega lesa (hrast, kmečki masivni pod, stopnice okna in vrata, dekorativno pohištvo iz oreha in masivne orehove korenine), ki ustvarjajo eleganten in sproščujoč ambient. Minimalistično so postavljene keramične ploščice kreatorja Valentina. Umivalniki, kad in dodatki v kopalnicah so narejeni iz masivnega lesa. V 5 kopalnicah je položen pod iz masivnega, termično obdelanega lesa, ki v prostoru ustvarja prijeten vonj po kavi. Pri restavriranju so sodelovali slovenski, italijanski in švicarski arhitekti. Notranji design je pripravila skupina Adesign iz Milana.

V pritličju je v enakem stilu apartma s kuhinjo, s povezanim dnevnim in spalnim delom ter kopalnico. Namenjen je osebju.

V drugem delu, kjer je ena spalnica povezana z garderobo, sta še kopalnica in manjši prostor. V spodnjem delu je dnevni prostor v povezavi s knjižnico. Kuhinji in jedilnici dajejo domač pridih peč na drva in stare grede.

ZUNANJOST

Gost lahko svojo predanost doživlja v ekološkem sadovnjaku v družbi domačih živali in v sproščujočem pogledu na okolico. V krušni peči zunanje letne kuhinje si lahko pripravi svoje najljubše jedi. Kuhinja je opremljena z dodatnim štedilnikom, hladilnikom in pomivalnim strojem. Družabni prostor povezuje zunanji masažni bazen za 6 oseb, ki je uporaben vse dni v letu z ogrevano vodo do 39°C. V okolici bazena je prilagodljiv kmečki voz namenjen počitku, kateremu poletno senco nudita avtohtona figa in starodavna murva.

Rezidenca ima svoj varovan zaprt vhod z lastnim parkiriščem. Priključki za internet so nameščeni notranjih prostorih in zunaj.

V primeru najema za daljše obdobje je možno na željo gostov nastaniti dveh osebnih plemenitih konjev v samostojnem spodnjem delu hiše, ki ima izhod na hipodrom oz. za prosto jahanje. Celotno rezidenco zaključuje prelepa obokana klet, v kateri se lahko okrepčate z domačim vinom teranom, domačim pršutom in ostalimi specialitetami.

GOSTOM NUDIMO

Vse osnovne sezonske prehrambene izdelke, vino, domači sok, uporabo vrta s pridelano ekološko zelenjavo in sadovnjak. Vsak dan so gostu na voljo domača jajca.

Rezidenca je predvsem namenjena gostom, ki želijo čas preživeti v miru, počitku in dobrem počutju daleč od mestnega vrveža. Poleg navedenega našim gostom ustrežemo vsako njihovo željo, med drugim lahko tudi organiziramo nabiranje črnih in belih tartufov.

Preberite več
Navodila za pot