Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Pension Union Bled

Bled

Lokacija UNION-a je ob glavnem vstopu na Bled, le streljaj od centra Bleda in jezerske obale. Zaradi nekoliko višje lege stavbe so iz starega in novega dela UNION -a prelepi panoramski pogledi (Triglav, Blejski grad, Stol...). V ta mirni zeleni del so orientirana vsa prenočišča. Glavni dostopi so ob Ljubljanski cesti, z lastnim parkiriščem in avtobusno postajo pred objektom pa nudimo gostom urejen dostop na Bled. Posebnost naše hiše je prepletanje šarma starega in udobnost novega dela. Jakob Peternel je leta 1885 zgradil stari UNION, leta 1905 pa še hotelsko depandanso. Od leta 1915 so bili lastniki družina Vovk oziroma topliška gospa – Jula Molnar. 

Stari del UNION -a iz leta 1885 je v celoti obnovljen, novi del objekta pa stoji na lokaciji 1987. leta porušenega hotelske depandanse iz leta 1905.
V pritličju starega UNION -a je domača gostilna z veliko vzhodno in manjšo zahodno teraso. Od leta 1999 ima UNION novo podobo, delček blejske zgodovine pa je potomka nekdanjih lastnikov, slikarka Melita Vovk, prikazala na steni bara UNION 99 v I.nadstropju.
Prenočitvene kapacitete so v novem delu objekta.
S pokritimi hodniki in panoramskim dvigalom so povezane z gostinskimi lokali in ostalimi storitvenimi dejavnostmi v novem delu objekta (banka, delikatesa, frizerski salon, zobozdravstvena ordinacija, specializirana trgovina...).

Preberite več
Navodila za pot