Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Rezidenca Čeligo

Portorož

Rezidenca Čeligo je družinsko voden 4* superior butični hotel, namenjen manjšemu številu gostov, ki si želijo zasebnosti, miru in sprostitve. Odlikuje ga zanimiva arhitektura, v kateri se moderno prepleta s starinskim ter edinstven in prefinjen ambient, v katerem je vsak najmanjši detajl skrbno izbran in vključen v skladno celoto. 


V znamenju zgodb

Zgodba o Rezidenci Čeligo se je začela pred mnogimi leti s sanjami in danes živi naprej v elegantnem in prijetnem hotelu »z dušo«. Tu boste na enem mestu našli kraljevsko udobje in pristno domače gostoljubje, vrhunsko kulinariko in domače primorske sestavine, naravne materiale kot sta les in istrski kamen ter najsodobnejše tehnološke pripomočke.Vsaka soba, vsak prostor in vsak dekorativni element imajo svojo zgodbo. Govorijo o zgodovini, tradiciji, sanjah, ljudeh in o skrbno izbranih detajlih, ki predstavljajo Rezidenco Čeligo. In v kateri bi se najraje prebudili vi? 

Solinska zgodba v Rezidenci Čeligo
Na mestu, kjer danes stoji Rezidenca Čeligo, so se nekoč razprostirale soline Fazan, ki so del edinstvene istrske kulturne in naravne dediščine. Z zgodbo, ki govori o starodavni veščini pridobivanja soli se lahko srečate prav v vsakem kotičku rezidence – v imenu sobe, ki izkazuje čast enemu od solinarskih orodij, v solinskih panoramah, ki vas bodo očarale na fotografijah na steni ter na umetniških slikah, ki dajejo ambientu prav poseben pečat.

Okolju prijazni
Sledimo uresničevanju trajnostne okoljske politike in zmanjševanju škodljivih vplivov na okolje, zato sta temu prilagojena tudi naša infrastruktura in poslovanje. Uporabljamo energetsko varčen sistem, razdelan imamo sistem ločevanja odpadkov, recikliramo odpadne materiale, uporabljamo zelena čistila in sveže sezonske sestavine lokalnih proizvajalcev. 
Preberite več
Navodila za pot