Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Turistična kmetija Pri Papeževih

Vas

Kmetija z nastanitvijo, kateri se po domače reče "Pri Papeževih", se nahaja v vasi Banja loka v občini Kostel.
Kmetija "Pri Papeževih" je med večjimi in starejšimi kmetijami v Banja loki in tudi v Kostelu. Kmetija ima 6 ha obdelovalne površine in 10 ha gozda.
Kmetija je bila precej let izpostavljena zaraščanju, vendar pa jo s tipično kostelsko trmo ponovno postavljamo »na noge«.
Vas Banja loka leži ob državni cesti cesti G2-106 Ljubljana – Petrina ( Brod na Kupi). Od prvega večjega kraja Kočevje je oddaljena 20 km in od mejnega prehoda Petrina ( državna meja z R Hrvaško ) 10 km.

Leži na planoti nad zgornjo Kolpsko dolino, na nadmorski višini 520 m.
Kmetija "Pri Papeževih" je med vecjimi in starejšimi kmetijami v Banja loki in tudi v Kostelu. Kmetija ima 6 ha obdelovalne površine in 10 ha gozda.

Banja loka je s svojo lego v središču neokrnjene narave, v katero do sedaj še ni posegla industrializacija. Je pa kljub temu sorazmerno blizu centru Slovenije, Ljubljani ( 80 km ), blizu Bele krajine in blizu Jadranskega morja ( Rijeka 60 km ). Področje je kot ustvarjeno za razvoj turizma.
Najčistejša slovenska reka Kolpa s svojimi brzicami, jezovi je oddaljena samo »za lučaj«, kajti Banja loka leži na samem robu planote, nad dolino Kolpe.

Preberite več
Navodila za pot