Iščeš nastanitev v okolici? Izberi datum spodaj in poišči.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Turistična kmetija Ravnjak

Slovenj Gradec

Kmetija leži pod Uršljo goro, na samem, sredi travnikov od koder je čudovit pogled na avstrijske Alpe in Pohorje.

Gostitelji so znani po tem, da znajo odlično pripraviti jagnjetino, ki vam jo ponudijo izpod peke. Tisti, ki poleg vtisov iz kmetije radi odnesete tudi kakšno malenkost ali dve, se boste lahko domov vrnili z domačo slivovko, jabolčnim kisom, hruškovim sokom, zeliščnim čajem, jagnjetino, suhim sadjem in še se bo kaj našlo.

Na kmetiji so na voljo gorska kolesa, igrišča za odbojko, košarko in nogomet, lahko igrate namizni tenis, badminton, ali pa se sprostite v savni. Izposoja športnih rekvizitov in uporabe savne je všteto v ceno najema. Otrokom je na voljo otroško igrišče, uživajo lahko v družabnih igrah ali se odpravijo na razburljivo iskanje skritega zaklada.

Gostitelji pravijo, da je njihova kmetija raj za vse tiste, ki iščejo mir in tišino, a tudi za tiste, ki si želijo aktivnih počitnic. Ravnjakovi vas z veseljem povabijo na ogled mlina na vodo in soteske ob hudourniku ter vas pozimi odpeljejo na sankanje. V bližini je kar nekaj zanimivih izletniških poti: Pot Rimljanov, Meškova pot, Vorančeva pot, Ivarčko jezero, domačija Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca, rimski vrelec … Kolesarji se lahko podate na pot okrog Uršlje gore, pohodniki pa se povzpnete na Uršljo goro in Peco. Odkrivate lahko čare Slovenj Gradca, se v Muti vkrcate na splav, obiščete rudnik v Mežici in pozimi smučate lahko na smučišču z novo štirisedežnico Iverčko-Ošven ali pa se podate na smučarski center Kope. večerja: 11€, zajtrk: 6

Preberite več
Navodila za pot