Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Turistična kmetija Ročnjek

Kmetijo Ročnjek boste našli na Gorjušah, prekrasni vasici na obrobju Pokljuke, kjer narava in človek še vedno sobivata z roko v roki. Na kmetiji, ki ohranja značilno slovensko kmečko arhitekturo, lahko gostje bivate v sodobno opremljenih sobah in apartmajih. Na voljo pa so tudi skupni prostori, in sicer predavalnica, kuhinja s krušno pečjo za peko kruha, jedilnica, telovadnica ter savne in masaža.

Gostom ponujamo domačo hrano, pridelano na tradicionalen način. Gostje pa lahko poleg dobrih vtisov in lepih spominov odnesete domov tudi domače sire, mesne izdelke, kruh iz krušne peči ter domače gorenjsko žganje.

Na kmetiji smo veseli družin z otroci, katerim nudimo možnost aktivnega preživljanja počitnic v naravi, skupaj s starši ali samostojno v počitniškem taboru. Vse z željo, da dodobra spoznajo prednosti življenja na podeželju.

Gostje lahko sodelujete pri raznih kmečkih opravilih, ki se jih lahko tudi naučite na tečajih, ki jih organiziramo na kmetiji (klepanje kose, košnja s koso na trdicionalen način, peka kruha itd.).

Za vas z veseljem organiziramo vodene oglede po celotnem območju Triglavskega narodnega parka in v času zimske sezone tečaje smučanja in teka na smučeh.

Izjemna lega omogoča, da lahko v sorazmerno kratkem času peš, s kolesom ali z avtomobilom obiščete izjemne naravne danosti (Bohinjsko jezero, Pokljuko, vrhove v Julijskih Alpah, Bled, Blejski vintgar ...) ter tako za dan ali dva, morda celo več, popolnoma pozabite na stres in skrbi vsakdanjega življenja.

Preberite več
Navodila za pot