PANORAMSKI POGLEDI IZ ZRAKA NA LEPOTE SLOVENIJE IN TURISTIČNE DESTINACIJE

Pogledi med nebom in zemljo segajo več kot 150 let nazaj.  Zgodovinski posnetek iz zraka je nastal na poletu z balonom, v katerega je avtor vzel fotografski aparat in prvi na takšen način poslikal Pariz. Tehnologija fotografije je čez toliko let omogočila ponovni prestižen posnetek ravno Pariza s 360 panoramo, ki danes dobiva svoje mesto v digitalizaciji medijev.

Da destinacijo Slovenija z njenimi lepotami predstavimo čim bolj zanimivo, da turistični kraji dobijo novo podobo in  da hotelske nastanitve izpostavimo, je potrebno spremeniti le zorni kot s katerega slikamo.

Ta izziv so si zadali v PanoVirtualu in po zgledu turističnih destinacij v svetu ter  novimi uporabnimi rešitvami postavili turistični portal Slovenia360.si. Namen je jasen, na enem mestu pokazati lepote Slovenije tudi iz zračne perspektive.

Impresivne interaktivne 360 panoramske fotografije (in nove, ki bodo sledile), prinašajo neprecenljivo uporabniško izkušnjo. Vsekakor svež doprinos digitalni promociji in trženju slovenske turistične ponudbe z naravnimi lepotami ter bogato arhitekturno in kulturno dediščino. Trenutno je na vpogled več kot 160 atraktivnih 360 panoram iz zraka, ki zajemajo turistične predele Slovenije.

360 panorame iz ptičje perspektive spremenijo pogled na arhitekturne in naravne znamenitosti. Lepote Slovenije s posnetki iz zraka, združeni na enem mestu, dobivajo nove dimenzije in uporabno vrednost.

Panoramski pogledi so koncipirani tako, da prikazujejo raznolike znamenitosti in naglašajo lokacije slovenskih turističnih ponudnikov: Hoteli, termalna kopališča in zdravilišča, turistične kmetije, apartmaji, sobe...

Je moč Slovenijo videti v enem dnevu?

ZELENA SLOVENIJA IN TURIZEM NA 360 PANORAMI

"Slovenija je lepa, varna, zelena ... Slovenija je mali košček nebes na zemlji; Slovenija je lepa kot Švica, a mnogo cenejša; Bohinj je po mnenju Lonely Planet popolni kraj za preživljanje aktivnih počitnic, kjer sanjski pogledi sežejo do Julijskih Alp in slovenskega najvišjega vrha Triglava."  

Takšna in podobna sporočila, dobrodošla za promocijo Slovenije, kot turistične destinacije, pošiljajo različni relevantni mediji, objavljajo turistične agencije ... Če bi se radi prepričali in verjeli sporočilom, vam bo novi informativni turistični portal v veliko pomoč. Slovenia360.si izpolnjuje zahteve tistih uporabnikov spleta, ki jim transparentna vizualna vsebina predstavlja bistveno informacijo.

Na novem turističnem portalu boste lahko videli največ: namestitveni objekt, zunanje terase, vrt, okolje, sobe, bazen, savne, wellness, restavracija, bar, razgledi z balkona, sončne/ senčne lege, parki s sprehajalnimi potmi, športni objekti, igrišča, golf,  naravno zeleno okolje, arhitekturna dediščina, bližina rek, bližina smučišča, bližina morja, naravnih kopališč, gora, na turističnih kmetijah pa tudi neokrnjeno naravo in domače živali ...

PanoVirtualu, ki je postavil portal, bomo sledili zahtevam in željam uporabnika, da na enem mestu dobi čim bolj popolno in verodostojno informacijo o turistični ponudbi. Le popolna vizualna predstavitev prinaša iskan odgovor: Kaj čaka turista v destinaciji, kamor želi (ali jo išče) za svoj oddih, odkrivanje in spoznavanje novih destinacij?

Ponudniki turističnih storitev v Sloveniji bi morali skrbeti, da  njihova promocija in trženje sledi zahtevam uporabnika.

 

Na trgu so dobre rešitve: Med najboljše se uvršča 360 panoramska fotografija, ki turistu na spletu predstavi prav tisto, kar je neopisano v vsebini ponudbe in je neznanka v razmišljanju uporabnika!  Govorimo o popolni interakciji: Bistvo, pogled in čas na vsako 360 panoramsko sliko ali njen detajl je neodmerjen, omogoča pa tudi izbirni ogled!