Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Predjamski grad

Predjama

Predjamski Grad, utrjeni srednjeveški grad, ki se dviga nad slikovito kraško pokrajino, predstavlja eno največjih turističnih znamenitosti Slovenije. Zgrajen v votlini pod pečino, ponuja fascinanten vpogled v zgodovino in arhitekturo.

Grad ima bogato zgodovino, saj sega vse do 13. stoletja. Znano je, da je bil v preteklosti zatočišče različnih plemičev in njihovih družin, med katerimi je najbolj znan vitež Erazem Predjamski, po katerem je grad dobil tudi ime. Legenda o njem še danes privablja številne obiskovalce.

Obiskovalci lahko raziskujejo notranjost gradu, ki je bogato opremljena s pohištvom, orožjem in umetniškimi deli, ki pričajo o življenju v srednjem veku. Poleg tega lahko obiščejo tudi impresivno Postojnsko jamo, ki se nahaja v bližini.

Na spletni strani Slovenia360.si je na voljo 360 panoramski pogled na Predjamski Grad, ki omogočajo obiskovalcem, da se poglobijo v njegovo zgodovino in arhitekturo. Poleg tega lahko na našem portalu rezervirate nastanitve v bližini preko najbolj znanega rezervacijskega sistema, brez dodatnih provizij.

Preberite več
Navodila za pot