Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Park Škocjanske Jame

Divača

Naravni Biser v Srcu Krasa

Regijski park Škocjanske jame je ena izmed najbolj fascinantnih naravnih znamenitosti v Sloveniji, ki se nahaja v osrčju Krasa. S svojim edinstvenim podzemnim svetom in bogato naravno dediščino privablja obiskovalce iz celega sveta. Škocjanske jame so zaradi svoje izjemne vrednosti uvrščene na UNESCO-v seznam svetovne dediščine že od leta 1986. Vabimo vas, da odkrijete ta čudoviti park in njegovo bogato naravno ter kulturno dediščino.

Naravni Čudež Podzemnega Sveta

Škocjanske jame so poznane po svoji edinstveni kraški pokrajini, ki vključuje globoke kanjone, podzemne reke, slapove in ogromne dvorane. Reka Reka je v milijonih let izoblikovala ta spektakularen podzemni sistem, ki velja za enega največjih in najbolj veličastnih v Evropi. Med najbolj impresivne dele jam spadajo Tiha jama, Šumeča jama in Martelova dvorana, ki je ena največjih podzemnih dvoran na svetu.

Flora in Favna

Park Škocjanske jame je dom številnim vrstam rastlin in živali, ki so značilne za kraško območje. Tu lahko najdete redke in ogrožene vrste, kot so jadranski endemiti, netopirji, jamske živali in različne vrste ptic. Vegetacija parka vključuje številne vrste praproti, mahov in lišajev, ki se prilagajajo edinstvenim kraškim razmeram.

Kulturna Dediščina

Poleg naravnih lepot je regijski park Škocjanske jame bogat tudi s kulturno dediščino. Na območju parka so arheološka najdišča, ki pričajo o prisotnosti človeka že v prazgodovini. Posebno zanimiva je vas Škocjan, ki se ponaša s svojo tradicionalno arhitekturo in kulturnimi spomeniki. Vas je pravi muzej na prostem, kjer lahko obiskovalci spoznavajo bogato kulturno dediščino Krasa.

Obiščite Park Škocjanske Jame z Slovenia360

Za vse, ki želite doživeti čarobnost parka Škocjanske jame, a nimate možnosti obiska, je na voljo interaktivna 360-stopinjska virtualna tura na spletni strani Slovenia360.si. S pomočjo virtualnega sprehoda lahko raziskujete čudoviti podzemni svet, obogaten z dodatnimi informacijami in video vsebinami, kar omogoča poglobljeno doživetje tega naravnega čudeža. Poleg virtualnih sprehodov lahko na Slovenia360.si rezervirate tudi nastanitve v bližini preko najbolj znanega rezervacijskega sistema, brez dodatnih provizij.

Aktivnosti v Parku

Obiskovalci parka Škocjanske jame lahko uživajo v številnih aktivnostih na prostem. Pohodništvo po označenih poteh, kolesarjenje in raziskovanje kraških pojavov so le nekatere izmed možnosti, ki jih park ponuja. Poleg tega park organizira vodene oglede, ki obiskovalcem omogočajo, da podrobneje spoznajo naravne in kulturne znamenitosti tega edinstvenega območja.

Kako do tja

Park Škocjanske jame se nahaja v bližini vasi Divača, do katere je enostavno dostopati z avtomobilom ali javnim prevozom. Iz Ljubljane in drugih večjih mest so redne avtobusne in železniške povezave, kar omogoča enostaven dostop do parka. Obiskovalci lahko parkirajo na urejenem parkirišču in se od tam podajo na raziskovanje.

Park Škocjanske jame je neprecenljiv naravni biser, ki ponuja edinstveno doživetje podzemnega sveta. S svojo bogato floro in favno, izjemnimi kraškimi oblikami ter kulturno dediščino privablja obiskovalce vseh starosti. Ne glede na to, ali se odločite za fizični obisk ali virtualni sprehod preko Slovenia360.si, vas čaka nepozabno doživetje. Rezervirajte si čas za obisk tega čudovitega parka in odkrijte skrivnosti, ki jih skriva podzemni svet Krasa.

Viri

  1. Park Škocjanske jame
  2. Visit Kras - Park Škocjanske jame
  3. Wikipedia - Regijski park Škocjanske jame
  4. Naravni parki Slovenije
  5. Turizem Divača - Park Škocjanske jame
  6. Wikipedia - Škocjanske jame
Preberite več
Navodila za pot