Iščeš nastanitev v okolici? Izberi datum spodaj in poišči.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Novo Mesto

Metropola dolenjske pokrajine z izredno bogato naravno, kulturno in zgodovinsko dediščino. Veliko ohranjenih arheoloških eksponatov dokazuje prisotnost človeka že od bronaste in železne dobe naprej. 

Vznemirljivo mestno jedro stoji na majhnem polotoku, katerega obliva zelena reka Krka. Na njem je glavni trg z arkadnimi hodniki, značilna mestna hiša, stolnica, muzej, galerja in Hotel.

Doživite pogled na staro mestno jedro ob neposredni rečni gladini, katerega upodabljajo tudi slikarji: 360 panorama iz zraka. Če obiščete Novo mesto, boste lahko slikarsko idilo doživeli na Rudolfovem splavu.                                                    

Reka Krka skozi vso zgodovino daje neprecenljiv pomen razvoju pokrajine poimenovane tudi Dežela gradov. Veliko število gradov, mlinov in žag je posejanih ob porečju. Krka, njene lepote in bogat biološki pomen spadajo v mrežo varovanih območji evropske unije: Natura 2000. V Krki živi 52 vrst rib, zato je destinacija Novo mesto pomembna tudi za športni ribolov.

Ob pogledu na bližnji hrib pri Novem mestu: Trška gora (glej 360 panoramo iz zraka), človek pomisli, da ima pred seboj slikanico z otroško pravljico. Zidanice, posejane po vinskih goricah, katere običajno krasijo slikovite cerkvice, so danes unikat turistične ponudbe z nastanitvami.

V dolenjskih zidanicah pridelujejo značilno vino: cviček (vsebuje rdečo in belo sorto grozdja),

Pokrajina, ki obdaja Novo mesto je zelo očarljiva, saj tradicionalno ohranja vaško arhitekturo: Majhni leseni skednji, dvignjene kašče,  čebelnjaki in kozolci (toplarji).

Priporočamo: Privoščite si zdrav in aktiven oddih v bližnjih termah: Dolenjske Toplice ali Šmarješke Toplice in pobliže spoznajte še Novo mesto z njeno čudovito bližnjo in daljno okolico.

Preberite več
Navodila za pot