Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Celje

Najlepša dobrodošlica v srcu Slovenije: Čarobno Celje

Obkroženo z zelenimi griči in skritimi dragulji zgodovine leži Celje, mesto, ki se ponaša z bogato dediščino in živahnim sodobnim utripom. Z 360-stopinjskimi panoramskimi posnetki na portalu Slovenia360, ki vam omogočajo, da se že pred obiskom sprehodite po mestu, je Celje pripravljeno razkriti svoje skrivnosti in vas povabiti na nepozabno doživetje.

Zgodovinsko središče mesta je prepleteno z osupljivimi ostanki preteklosti, ki pričajo o bogati kulturni dediščini. Stari grad Celje, ki se vzpenja nad mestom, je eden izmed najpomembnejših srednjeveških gradov v Sloveniji. Njegova mogočna arhitektura in zgodovinske zgodbe vas bodo prevzele, medtem ko boste uživali v 360-stopinjskem razgledu na mesto in okoliško pokrajino.

Za tiste, ki si želijo še več kulture, je mestni muzej Celje pravi kraj za odkrivanje številnih umetniških del in arheoloških najdb, ki prikazujejo bogato zgodovino mesta. Sprehodite se med starodavnimi eksponati in odkrijte zgodbe o preteklih stoletjih, ki so oblikovale Celje, kakršno je danes.

Za tiste, ki želijo doživeti živahen utrip mesta, je mestno jedro obdano z raznolikimi trgovinami, kavarnami in restavracijami, ki ponujajo širok izbor lokalnih specialitet. Sprehodite se po ulicah in se prepustite vonjem sveže kave in okusom avtentičnih slovenskih jedi, ki bodo navdušili vaše brbončice.

Poleg tega je Celje odlična izhodiščna točka za raziskovanje okoliških naravnih lepot. Svoje popotovanje lahko nadaljujete v bližnjem hribovju, ki ponuja številne pohodniške poti in čudovite razglede na okoliško pokrajino. Naravni parki in rekreacijski centri v bližini Celja ponujajo priložnosti za sprostitev in pustolovščine v naravi, ki bodo osvežile vaš duh in um.

Celje je mesto, ki vas bo očaralo s svojo raznolikostjo in šarmom. Ne glede na to, ali ste ljubitelj zgodovine, kulture ali narave, vam bo Celje ponudilo nepozabno doživetje, ki ga ne boste pozabili. S 360-stopinjskimi panoramskimi posnetki na portalu Slovenia360 lahko že danes začnete svoje virtualno potovanje in se pripravite na nepozabno resnično doživetje v čarobnem Celju.

Preberite več
Navodila za pot