Pot med krošnjami Pohorje

Rogla - Pohorje

Doživite Pohorje z višine

Če ste nagnjeni k doživetjem narave na višini in radi raziskujete čudovite gozdne pokrajine, je Pot med krošnjami na Pohorju pravi cilj za vas. Ta edinstvena atrakcija, ki jo najdete v osrčju Pohorja, vas bo popeljala na nepozabno potovanje skozi gozdno krošnjo, ki je neprekosljiva v svoji lepoti in čarobnosti.

Pot med krošnjami, ki je dostopna prek 360-stopinjskih panoram na portalu Slovenia360, vam bo omogočila, da že vnaprej doživite to edinstveno doživetje. Toda nič ne more nadomestiti občutka, ko se resnično povzpnete nad tlemi in se sprehajate po pohorskih krošnjah. S potjo, ki vas vodi med drevesi na višini do 20 metrov, boste imeli priložnost opazovati življenje v gozdu in raziskati naravo s povsem novega zornega kota.

Ta izjemna atrakcija ni samo za ljubitelje narave, ampak tudi za družine, ki iščejo zabavno in poučno izkušnjo. Otroci bodo navdušeni nad občutkom, da se sprehajajo med krošnjami dreves, in se bodo ob tem naučili veliko o gozdni ekologiji in naravi.

Poleg tega je Pot med krošnjami odlično izhodišče za raziskovanje čudovitega Pohorja. Po ogledu krošenj se lahko podate na pohod po eni izmed številnih pohodniških poti, ki vam ponujajo raznolike razglede na gorsko pokrajino in divjo naravo.

Za vse, ki si želite sprostitve, pa se lahko odpravite v bližnje wellness centre, ki ponujajo masaže in druge sprostitvene dejavnosti, ki vam bodo pomagale okrevati po dnevu na prostem.

Pot med krošnjami na Pohorju je nepozabna izkušnja, ki združuje naravno lepoto s priložnostjo za učenje in raziskovanje. S 360-stopinjskimi panoramskimi posnetki na portalu Slovenia360 lahko že danes začnete svoje virtualno potovanje in se pripravite na nepozabno resnično doživetje v čudovitem Pohorju.

Tabela tehničnih podatkov (vir: potmedkrosnjamipohorje.si)

Celotna dolžina poti

1043 metrov

Dolžina sprehajalne poti

522 metrov

Dolžina poti na stolpu

521 metrov

Višina opazovalnega stolpa    

37 metrov

Višina poti

do 20 metrov

Število drogov

18

Vzpon poti

največ 6 %, vključno s stolpom

Vstop na stolp

na 14 metrih

Premer stolpa

22 metrov

Širina poti

1,94 metra

Nadmorska višina poti

1517 metrov

Stolp sestavlja

9 drogov
Preberite več
Navodila za pot