Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Maribor

Maribor

MARIBOR  IN MARIBORSKO POHORJE 

Maribor, evropska prestolnica kulture leta 2012 in drugo največje mesto v Sloveniji. 360 panoramske fotografije iz zraka s pogledom na Maribor in okolico bodo tudi vas prepričale, da si je destinacijo vredno obiskati, saj se z razlogom uvršča med mesta, simpatična turistom!

Mesto Maribor, ohranja kulturno zgodovinsko dediščino, obdano z naravnimi čudesmi. 

Mesto je umeščeno tik pod naravno oazo  širnih  gozdov Pohorja - do koder iz mesta vodijo označene sprehajalne in kolesarke poti, cesta ali gondola (1543 m). Okoli naravnih čudes neokrnjene pohorske vode, pragozda, pašnikov, jezer, slapov so umeščene turistične nastanitve. 

Poleti je tu najboljše zatočišče pred vročino, pozimi smučarsko središče, jeseni vse naokoli vinska pravljica. Pomlad pa nudi doživetje prvinskega prebujanje čudes neokrnjene narave tik ob mestu. Maribor in okolica nudi obiskovalcu veliko krajev za lepe fotografije v neokrnjeni naravi, ob čistih vodah, kot seveda tudi v mestnem jedru z zgodovinskimi znamenitostmi.

Mariborsko Pohorje je prizorišče svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske: Tradicionalna Zlata lisica.  

Mariborske Terme nadgradijo turistično destinacijo z vrhunsko ponudbo wellnessa.

Mesto združujejo mostovi čez mogočno reko Dravo. Bogato staro mestno jedro je pred grožnjo turških napadov varovalo obzidje Mariborskega gradu (zgrajen 1483) - v njem so prebivale znane osebnosti: Cesarica Marija Terezija, Cesar Leopold I in Karel VI, papež Pij Vi, ruski car Pavel I.  

Z druge strani je mesto obdano z griči, posejanimi z vinogradi. Maribor ima najstarejšo vinsko trto na svetu - prepoznavna foto lokacija!   

Zato ni naključje, da ima Maribor bogato vinsko tradicijo, kateri se je pridružila še vrhunska kulinarika z gostoljubnimi hotelirji. Maribor je pravi kraj za aktivne in zdrave  počitnice. Vse vrste nastanitev (hoteli, terme, turistične kmetije, apartmaji), ki jih nudi tudi rezervacijski sistem Booking.com si lahko še s predstavitvijo v 360 panorami ogledate tukaj. Če vas bo katera od nastanitev navdušila, lahko opravite tudi rezervacijo (brez provizije) - s tem nam boste zaslužni, da bo portal Slovenia360 vsak dan močnejši z vizualnimi vsebinami, foto lokacijami in širšo turistično ponudbo nastanitev v Sloveniji. 

Preberite več
Navodila za pot