Murska Sobota

Murska Sobota in okolica ima dolgo in pestro zgodovino. Poseljena je bila že v prazgodovini. Svojo mestno podobo pa je Murska Sobota ustvarila v drugi polovici 19. stoletja. Razvoj mesta in cele regije skozi zgodovinska obdobja lahko spoznamo v Pokrajinskem muzeju, kjer je odprta stalna razstava.

Murska sobota je regijsko središče Pomurja in širše prometno povezovalno središče med Avstrijo in Madžarsko. Lepo ohranja  arhitekturno in kulturno dediščino, ki je zbrana v Gradu Murska Sobota z dvorcem (v katerem je tudi Pokrajinski muzej). Čudovito je ohranjen tudi  grajski park, v katerem rastejo dvesto let stara drevesa - drevored (poimenovan po Primožu Trubarju) je obdan s kipi in spomeniki. Travne površine parka pa krasi ribnik.

Murska Sobota je vsekakor ogleda vredna ter odlična izhodiščna in izletniška točka za vse obiskovalce in turiste v prekmurski regiji. To je edino mesto, ki leži na popolni ravnini - kar je posebnost za Slovenijo, ki je pretežno hribovita in alpska dežela.

Murska Sobota je pridobila novo atraktivno športno-turistično središče Vrata v Pomurje, ki bo vabilo in navduševalo množice turistov. Osrednja pomurska turistična točka leži ob preurejeni brežini Soboškega jezera, kamor je umeščen ekstravaganten slovenski paviljon z milanskega Expa

V obsežnem paviljonu z več tematskimi točkami doživite regijo iz različnih zornih kotov. Potujte skozi čas, razglede nad pomurskimi lepotami, poletite nad Pomurjem...

Ob brežino jezera je postavljen eden največjih motoričnih oziroma gibalnih parkov v Evropi.

360 panoramski pogled iz zraka na Mursko Soboto z okolico si lahko ogledate na portalu Slovenia360. 

Preberite več
Navodila za pot