Lendava

Lendava

Lendava, malo mestece z bogato kulturno in stavbno dediščino, ki leži na skrajnem vzhodu Slovenije, v neposredni bližini Madžarske in Hrvaške. Lendava je prepoznavna po multietični in večjezikovni skupnostji - z bogato in raznoliko tradicijo.

Na strmini, tik nad starim delom mesta, se ponosno vzpenja Lendavski grad, v katerem ima sedaj sedež Galerija-Muzej Lendava. Lokacija Gradu je ena od vstopnih točk v slikovite vinorodne Lendavske gorice.
Regija je bogata s termalnimi vrelci zato je tudi turistična ponudba prilagojena naravnim danostim. Poudariti pa je potrebno še izredno gostoljubnost domačinov, dobro in pestro kulinariko ter odlična vina. To pa so dani pogoji za prijetne, tople dopustniške užitke.

V Lendavi so vam na voljo Terme Lendava, v bližini pa so tudi Terme Banovci, Moravske Toplice in Terme Radenci. Zelo priporočamo tudi obisk oziroma nastanitev na turističnih kmetijah, apartmajih in v zidanicah, razpršenih po Lendavskih goricah in na podeželju, ki imajo zelo inovativno - skupno upravljanje turističnih nastanitev pod blagovno znamko Hotel Vinarium. Te razpršene nastanitve so organizacijsko povezane s skupno recepcijo in lokalnimi tradicionalnimi etnološkimi doživetji. Narava in mir, Termalna voda + wellness, veliko sprehajalnih in kolesarskih poti pa so garancija za svojevrstne užitke in prijetno bivanje v turistični destinaciji Lendava.

S pomočjo 360 panorame iz zraka si oglejte Lendavo s pogledom na center in Terme Lendava. Poleg tega vam portal nudi 360 panoramski sprehod po Hotelu Lipa in vodnem parku - Terme Lendava.

VINSKO - TURISTIČNA CESTA

Čez hribčke in dolince vodijo vinske poti do vinotočev in izletniških kmetij, ki odprtih rok pozdravijo in gostijo turiste. Nujno moramo izpostaviti, da gre za območje z bogato vinsko kulturo. Vina so kakovostna, narejena naravno zato lahko v vsaki kleti v vinu prepoznamo svojo noto. Ob svojih vinih pa vam gostitelji zelo radi ponudijo lokalne specialitete (pereci, retaši, meso iz tunke...)

Vinsko-turistična cesta daje možnost rekreacije v prečudoviti naravi tako pohodnikom, kot tudi kolesarjem. Po napornem dnevu pa si lahko privoščite wellness v Termah, odlična kombinacija!
Vse vrste turističnih nastanitev v obsegu destinacije Lendava, ki jih nudi rezervacijski sistem Booking.com si lahko ogledate tukaj. Če vas bo katera od nastanitev navdušila, lahko tu najhitreje opravite tudi rezervacijo (brez provizije) - s tem nam boste pomagali, da bo portal Slovenia360 vsak dan popolnejši z vizualnimi vsebinami po turističnih nastanitvah kot tudi foto lokacijami v Sloveniji.

RAZGLEDNI STOLP VINARIUM LENDAVA

Lendava se ponaša z 53,5 metrskim modernim razglednim stolpom (s pritličjem in devetimi etažami). Pravijo mu tudi pomurski Eifflov stolp! Na stolp se lahko povzpnete peš ali z dvigalom, ne bo vam žal, 360 stopinjski razgled iz stolpa doseže pokrajine štirih držav: Avstrijo, Madžarsko, Hrvaško in Slovenijo. Ni veliko takšnih točk, kjer bi pogled segel v štiri države. Huda foto lokacija!

Stolp, ki je postavljen na grič sredi vinorodnih Lendavskih goric je konstrukcijsko podoben vrču. Že samo ime Vinarium je izpeljanka besede vino, zato ni naključje, da boste v pritličju stolpa lahko pokušali lokalna vina in tudi vina pridelovalcev preko meja Slovenije - kamor sežejo pogledi iz stolpa. V parku pred razglednim stolpa vam na stojnicah nudijo razne lokalne pridelke in izdelke.

Preberite več
Navodila za pot