Moravske Toplice

Moravske Toplice

Moravske Toplice ali Zdraviliški park Terme 3000 kot se tudi imenujejo, postajajo v obsegu slovenskih termalnih zdravilišč vse bolj razpoznavna turistična destinacija. Kraj leži na neprecenljivi naravni danosti, kjer iz globine 1417 metrov prihaja vroča mineralna voda (72 stopinj Celzija).
Moravske Toplice imajo obsežen vodni park, z najrazličnejšo ponudbo pokritih in odprtih bazenov obdani s hotelskimi nastanitvami in družinskimi počitniškimi hišicami. Vodni kompleks Moravske Toplice obdaja golf igrišče in razne pohodne in kolesarske poti.

Ne spreglejte čudovit 360 pogled iz zraka na zdraviliški park Terme 3000, ki vam je na voljo na portalu.


Moravske Toplice spadajo v Biosferno območje Mure, katero je leta 2018 razglasil Unesco. Del območja občine (Krajinski park Goričko) je zavarovano tudi v okviru Direktive o habitatih (SAC območja) Drugi del območja Natura 2000 je zavarovano z Direktivo o pticah (SPA območja). Tu, v neokrnjeni naravni boste še posebno uživali ljubitelji fotografije.
Kulturnozgodovinska spomenika v občini Moravske Toplice sta Plečnikova cerkev v Bogojini (nudimo vam ogled 360 panorame iz zraka) in romanska Rotunda v Selu. Naselbinska dediščina pa je vas Filovci.


Notranjosti hotelskih in apartmajskih nastanitev na destinaciji Moravske Toplice si tukaj lahko ogledate s 360 panoramo (oziroma se po nastanitvah lahko sprehodite). Portal ob 360 panoramah zajema tudi rezervacijski sistem Booking.com, kjer najhitreje lahko opravite rezervacijo brez provizije.

Preberite več
Navodila za pot