Iščeš nastanitev v okolici? Izberi datum spodaj in poišči.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Ptuj

Ptuj je najstarejše mesto v Sloveniji katerega staro mestno jedro je danes spomeniško zaščiteno. Čudovita foto lokacija, kjer boste skoraj zagotovo posneli fotografijo kot iz razglednice Ptuja, se nahaja na nasprotni strani reke Drave s pogledom na Grajski hrib z gradom, mestom in starim mostom. 

Arheološke najdbe dokazujejo, da je območje Ptuja bilo poseljeno že v stari kameni dobi. Največji sloves je mesto doživelo v antičnem obdobju ko se je iz vojaške utrdbe razvilo mesto. Razvoj je narekovala lega mesta. Čez Ptuj, natančneje po reki Drav, je potekala pomembna trgovska pot med Baltikom in Jadranskim morjem. Ptuj oziroma Poetovio z okolico velja za največje rimsko mesto na Slovenskem ozemlju z več kot 40.000 prebivalcev in je bil večji od Londona in Dunaja. Srednjeveški Ptuj se je razvil med Dravo in grajskim hribom v značilno trikotno obliko z mističnimi ulicami povezanimi z glavnim trgom. Danes je Ptuj s starim mestnim jedrom idealen za romantičen pobeg, sproščen wellness oddih ali športno doživetje. Za boljšo predstavo mesta z okolico si oglejte 360 panoramski sprehod iz zraka. 

Turistična ponudba temelji na bogati zgodovinsko-kulturni dediščini, ki se prepleta s sodobno ponudbo. Opazovati igrive kurente ali dovršeno rimsko legijo na ulicah Ptuja, spoznavati arhitekturo, se zabavati skozi športna doživetja kot so smučanje in deskanja na vodi, golf, kopanje v ptujskih termalnih vrelcih in wellness razvajanje s pridihom antičnega Rima omogočajo doživetje Ptuja na edinstven način.

Za podrobnejšo predstavitev si oglejte 360 panoramski sprehod po Termah Ptuj, Grand Hotelu Primus in Hotelu Pomaranča.

Portal Slovenia360.si združuje nastanitve ki jih nudi rezervacijski sistem Booking.com z še več vizualnih turistično zanimivih vsebin. Izdelate svoj seznam priljubljenih foto lokacij, aktivnosti ter nastanitev, ki jih lahko s pomočjo portala takoj rezervirate. Z rezervacijo preko portala Slovenia360.si podprete naše delo in s tem prispevate k ustvarjanju novih vsebin. 

Preberite več
Navodila za pot