Strunjan

Strunjan

Turistična destinacija Strunjan se razteza med Izolo in Piranom - na Strunjanskem polotoku. Najprej je opaziti, da ni prekomerno turistično poseljena, saj njene naravne znamenitosti preprečujejo, da bi se tu zgodila prekomerna urbanizacija in turizem.

V borovem gozdičku se nahajajo Terme Strunjan, Hotel Laguna, Hotel Svoboda Talaso Strunjan in Hotel Oleander. V vseh hotelih smo posneli 360 panoramske sprehode, ki so vam na voljo. Na portalu Slovenia360 lahko opravite tudi rezervacijo na rezervacijskem sistemu Booking.com - brez provizije (s tem boste aktivno pomagali širiti vizualne vsebine turističnih destinacij in foto lokacij na enem mestu).

Potrebno je poudariti, da je morska plaža v Strunjanu zelo lepa - zgledno urejena! Pred plažo z borovo senco je na voljo veliko parkirišče. 360 panoramske poglede iz zraka na hotelsko turistično naselje Strunjan in naravni rezervat Strunjan (tudi Mesečev zaliv) ter soline Strunjan, si lahko ogledate tu.

Na Strunjanskem polotoku (od Simonovega zaliva do izliva Strunjanskega potoka Roje), ki ga poseljujejo posamezne hiše, se lahko sprehajate med oljčnimi in kakijevimi nasadi in drugimi kmetijskimi površinami. V naravnem rezervatu Strunjan rastejo značilne submediteranske rastline. Čudoviti so panoramski pogledi in veliko pogojev za lepe fotografije. Dobre foto lokacije!

Za Strunjan je značilno, da ima najdaljši del naravnega morskega obrežja v Sloveniji (naravni rezervat), ki zajema 200 metrski pas morja in kopnega, ki je zavarovan kot krajinski park - obsega pa naravno, kulturno in tehnično-etnološko dediščino, spomenike oblikovane narave, izjemne naravne pojave.

Naravni rezervat Strunjan ima štiri kilometre dolgo neokrnjeno obalo in 80 metrov visoko obrežje (flišni klif). Na tej obali je veliko privlačnih intimnih kotičkov, najbolj prepoznavna plaža pa je Mesečev zaliv- dragulj narave, do katerega vodijo nekoliko daljše in zahtevne stezice! Dostopi so s kopališča v Strunjanu (ob vznožju klifa), od cerke sv. Marije in Strunjanskega križa nad klifom in od Simonovega zaliva ob vznožju klifa. Poglejte 360 panoramski pogled iz zraka na Mesečev zaliv!

V notranjem delu Strunjanskega zaliva so ohranjene najmanjše delujoče morske soline v Jadranu: Strunjanske soline, ki imajo danes dve v celoti obnovljeni solinarski hiši (zavarovana solinarska arhitektura!), namenjeni solinarjem in obiskovalcem. Prva je bila zgrajeni v sredini 19. stoletja, druga pa v prvi četrtini 20. stoletja. V eni je urejena razstava Krajinskega parka Strunjan. Priporočamo ogled! Poglejte 360 panoramski pogled iz zraka na Strunjanske soline!

Preberite več
Navodila za pot