Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Koper

Koper -prvič so ga poimenovali Rimlani: Capris. V času papeža Gregorja Isula Capraria (kozji otok), Benečani ga imenujejo Capodistria.

Koper, staro mediteransko obmorsko mesto z dragoceno arhitekturno dediščino, je danes gospodarsko in turistično naravnano mesto, ki razvija kopališki, navtični, športni in nakupovalni turizem - mesto, v katerem se tesno prepletata bogata kulturna dediščina in urbani razvoj, zato ni naklučje, da je leta 2017 Koper prejel naziv Evropske destinacije odličnosti za kulturni turizem in kakovostno ponudbo (EDEN).

36o panoramski pogled iz zraka na Koper z okolico si lahko ogledate na portalu Slovenia360. Na vpogled so vam tudi 360 panorame značilnosti mesta Koper: Titov trg, Mestna plaža, ulice starega mestnega jedra, Taverna, Promenada, Pomol in Tržnica.

Značilno mediteransko ureditev mesta predstavlja osrednji izredno dragocen urbanistični spomenik, to je Pretorska palača s svojo posebno podobo glavnega pročelja - nekdanji sedež mestnih vladarjev, danes pa je pomemben protokolarni objekt in mestna hiša.

Sicer pa je slikovito staro mestno jedro edinstven in zgodovinsko dragocen ambient, deležen občudovanja obiskovalcev iz vseh koncev sveta: Prešernov in Carpacciov trg kot dva najpomembnejša obodna trga ter osrednji mestni trg z obnovljeno Pretorsko palačo, Loggio in stolnico.

Da postaja Koper vse bolj pomembna turistična destinacija, priča tudi postopni razvoj potniškega ladijskega turizma. Vsako leto v Koper pripluje večje število potniških velikank s turisti, ki si lahko ogledajo Koper in druge bližnje znamenitosti Slovenske obale.

Koper se ponaša tudi z izredno bogatim in raznolikim zaledjem - je tudi velika zakladnica kulturne in naravne dediščine, ki zajema večji del slovenske Istre. Zgodbe zalednih krajev segajo v daljno zgodovino, do Rimljanov in še dlje, dejansko jih lahko spoznavamo v vsakem kamnu, trgu, cerkvi kot tudi v mestnih in vaških hišah (Graščina Socerb, Hrastovlje, Kubed, Krkavče, Koštabona).

TURISTIČNE NASTANITVE V KOPRU: Tudi rezervacijo nastanitve lahko opravite tu (brez provizije), na rezervacijskem sistemu Booking.com, s tem boste podpirali vsak dan več vizualnih vsebin turističnih nastanitev in zanimivimi foto lokacijami v Sloveniji.

Na portalu Slovenia360 vam je na vpogled 360 panoramski sprehod po nastanitvah v Kopru: City hotel Vodišek, Garni hotel Pristan in Asa Apartment.

Preberite več
Navodila za pot