Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Izola

Izola je danes obmorska turistična destinacija, ki se nekoliko razlikuje od drugih večjih obmorskih mest, ker še vedno spominja na njeno prvobitno dejavnost, to je ribištvo, pridelavo olja in vina. Te ohranjene kulturne in naravne znamenitosti delajo Izolo vedno bolj vabljivo in očarljivo.

Zelo prepoznavna fotolokacija je Marina v Izoli. Čudovit je sprehod ob marini s pogledi na jadrnice, na katerih rožljajo zvončki ob pišu vetra, za njimi pa pogled na vršace Triglava, če ni meglic.
Stari del Izole je lepo doživeti v njegovi čudoviti podobi ozkih uličic, ki še posebno zaživijo poleti, ko je turizem na vrhuncu. Na ogled vabijo galerije in muzeji in kulturne prireditve.

Izola pa ima veliko zaledja v neokrnjeni naravi, na slikovitih gričevnatih planotah z nasadi oljk in vinogradov. Lepo je spoznavati značilno poseljene stare vasi s kamnitimi istrskimi hišami. Od tu so tudi navdihujoči pogledi na Tržaški zaliv.

V zaledju lahko odkrivate pristne domače gostilne in obiščete turistične kmetije ter spoznavate sožitje prebivalcev z naravo istrskega gričevja. V teh krajih se preprosto morate pustiti razvajati z odlično lokalno kulinarično ponudbo, ki vam jo nudijo na vsakem koraku zelo gostoljubni domačini. V izolsko zaledje se lahko odpravite peš, s kolesom, na konju ali kar z avtomobilom.
Izola ima nekaj prikupnih hotelov in apartmaje.

S pomočjo ogleda 360 panorame iz zraka si boste približali trditve, da je Izola izredno očarljiva turistična destinacija. S 360 panoramo pa se lahko sprehodite tudi po Hotelu Marina in pogledate še nekatere znamenitosti Izole. Če se odločite za katerokoli nastanitev v Izoli, lahko direktno na portalu Slovenia360 opravite tudi rezervacijo (brez provizije) s pomočjo rezervacijskega sistema Booking.com.

Preberite več
Navodila za pot