Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Piransko obzidje

Piran

Do obzidja boste od Tartinijevega Trga potrebovali slabih 10 minut hoje v klanec. Vsekakor se splača. Pirana ne smete zapustiti brez fotografije, ki jo zajamete na najbolj markantni foto točki v Piranu - Piranskem obzidju. Vstopnina na stolp:

3,00 € - NA OSEBO
2,00 € - OTROCI 13+, ŠTUDENTI
2,00 € - SKUPINE NAD 15 OSEB

Prve omembe obzidja v Piranu segajo že v 7.stoletje. Postavljeno je bilo okoli starega mestnega jedra, ki ga še danes imenujejo Punta.
Obzidje je v 15. stoletju zaobjelo celoten Piranski polotok. Najobsežnejši ostanek obzidja (iz časa od začetka 15 dp sredine 16.stoletja), ki ga lahko danes tudi obiščete, se nahaja na področju Mongrone.

Poleg obzidja, lahko v Piranu najdete sedem mestnih vrat - sedem vhodov, ki so omogočali prehod skozi obzidje v mesto.

S spletno stranjo Slovenia360.si lahko doživite Piran in njegovo obzidje na poseben način. Z uporabo 360-stopinjskih panoramskih posnetkov lahko virtualno odkrivate vsak kotiček tega čudovitega mesta. Virtualni sprehod po obzidju vam omogoča, da se približate zgodovini Pirana in doživite njegovo edinstveno atmosfero kar iz udobja svojega doma.

Ne glede na to, ali ste ljubitelj zgodovine, arhitekture ali preprosto iščete navdih za naslednje potovanje, obzidje Pirana in virtualni ogled mesta na spletni strani Slovenia360.si zagotavljata nepozabno doživetje. Pridružite se nam na virtualnem potovanju in odkrijte čare Pirana, ki vas bodo navdušile in vam ostale v spominu za vedno.

PROST VSTOP:
- OTROCI DO 12 LET
- TURISTIČNO VODENJE ZA SKUPINO 15 OSEB IN KART
- ONEMOGOČENO S KARTICO - NOVINARJI Z IZKAZNICO
- SKUPINE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

(Februar, 2023). Piransko obzidje je odprto od 8.00 do 21.00. Zaradi ozkih prehodov in strmih stopnic dostop do mesta Piran za osebe na invalidskih vozičkih NI MOGOČ. Obisk mestnega obzidja je odsvetovan tudi za gibalno ovirane osebe.
ZARADI HIGIENSKIH RAZMER HIŠNI LJUBLJANI NISO DOVOLJENI.

Preberite več
Navodila za pot