Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Logarska dolina

Logarska dolina je ena najlepših alpskih dolin v Evropi in zaradi številnih naravnih znamenitosti zavarovana kot krajinski park (na površini 24 km2).

Že v samem imenu je omenjena kot dolina, katero obkrožajo vrhovi. Na zaključku doline na višini 1280 metrov vre na plan ledeno mrzla Savinja, ki se spusti v dolino preko slapa Rinka. Čudovit in dobro znan Slap Rinka (visok 105 metrov) je eden najvišjih v Sloveniji. Po razgledni Logarski dolini je speljana 7 km dolga naravoslovno-etnološka sprehajalna pot. Na tej poti stoji prepoznavna in mogočna Logarjeva lipa (foto lokacija!) s pogledom na strme stene Kamniško-Savinjskih Alp. Vrhunec poti zaključi mogočen Slap Rinka.

Po gorovjih Logarske doline so posejane edinstvene visokogorske kmetije, ki pripovedujejo zgodbe življenja z ohranjeno dediščino. Veliko kmetij se ukvarja s turizmom v sožitju z naravo.

SOLČAVKSA PANORAMSKA CESTA - IZJEMNA FOTO LOKACIJA, ki vodi skozi bisere naravne in kulturne dediščine širše destinacije Solčave, zaobjame tudi Logarsko dolino. Kot že omenjeno panoramska cesta s pogledi jemlje dih tako v prelestnih dolinah kot na vršacih in pelje mimo veliko gostoljubnih kmetij z bogato kulturno dediščino. Ljubitelji neokrnjene narave, gora, voda, miru, lokalne turistične ponudbe, bodo iz teh krajev lahko odnesli najlepše spomine in fotografije, saj so tu enkratni pogoji za ustvarjanje edinstvenih fotografij.

Logarska dolina nudi pohodništvo, kolesarjenje, jahanje. Pozimi Logarska dolina nudi tek na smučeh, sankanje, alpsko in turno smučanje in seveda plezanje v zaledenelih slapovih.

ZNAMENITOSTI: Gora Ojstrica - plezanje in pohodništvo. Pavličevo sedlo - Slap. Gora Matkov kot - ledenik. Pavličevo sedlo je 1339 m visok prelaz v Kamniško-Savinskih Alpah na meji s Karavankami - državna meja. Kocbekov dom na Korošici ima planinsko postojanko, ki leži v kotlini Korošice, pod južnim pobočjem Ojstrice. Gora Planjava - plezanje, narava, pohodništvo. Znana Potočka zijavka v gori Olševi je prvo arheološko raziskano najdišče iz stare kamene dobe (paleolitika) v Sloveniji. Raziskovalci so v njej odkrili številna okostja jamskih medvedov in drugih ledenodobnih živali.

Krajinski park je za uspešno upravljanje zavarovanega območja prejel nagrado CIPRA (s strani mednarodne komisije za varstvo in trajnostni razvoj Alp).

Na portalu Slovenia360 vam nudi veliko 360 panoram (tudi iz zraka) s pogledi ptičje perspektive kot tudi 360 panoramske sprehode po okolici in notranjosti objektov turističnih nastanitev v destinaciji Logarska dolina.

Preberite več
Navodila za pot