Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Arboretum Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok je obsežen botanični park, ki se razteza ob potokih in livadah blizu mesta Kamnik in nedaleč od prestolnice. Povsem upravičeno je razglašen za kulturni spomenik državnega pomena - biser vrtnih lepot.

360 panorama iz zraka je le utrinek zajetih lepot v Arboretumu Volčji potok. Oglejte si 360 panoramo! 

V botaničnem parku je bogata zbirka bukev, brez, hrastov, lip, javorov, japonskih češenj, magnolij, borov, jelk, cipres, smrek, tis, tuj, in rododendronov. Skupno je v parku preko 5000 domačih in tujih rastlinskih vrst dreves, grmovnic in drugih rastlin. 

Prostran krajinsko oblikovani park (85 ha) s peščenimi potmi ponuja možnosti dolgih sprehodov in oddiha - istočasno paša za oči in pogoji za ustvarjanje lepih fotografij - FOTO LOKACIJA! 

V Arboretumu Volčji potok organizirajo različne kulturne prireditve (koncerti, razstave, lutkovne predstave in  delavnice za otroke). V okviru parka je vrtni center, kjer lahko nakupujete in kavarna Arboretum. 

Park nudi sprostitev in zabavo otrokom na velikem otroškem igrišču (na trampolinu, toboganih, plezalnih stenah in drčah), kjer je s klopmi poskrbljeno tudi za starše.

Preberite več
Navodila za pot