Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Kranj

Kranj - Mesto Bogate Zgodovine in Sodobne Ustvarjalnosti

Kranj, zasidrano med Alpami in reko Savo, je očarljivo mesto, ki privablja turiste s svojo bogato zgodovino, slikovito arhitekturo ter živahno umetniško in kulturno sceno. Pridružite se nam na virtualnem izletu skozi 360-stopinjske panorame na slovenia360.si in odkrijte čare tega slovenskega bisera.

Zgodovinski Biser v Srednjeveškem Obroču

Kranj se ponaša z zgodovinskim središčem, ki je ohranilo čar srednjeveške arhitekture. Glavni trg, obdajajoč cerkev sv. Kancijana, grad Khislstein ter Mestna hiša, vas popeljejo nazaj v čase, ko je bilo mesto središče trgovine in kulture. Skozi ozke ulice se sprehodite ob kamnitih hišah, ki izžarevajo zgodovinsko atmosfero.

Kulturna Ustvarjalnost v Središču Mesta

Kranj ni le muzej na prostem, temveč tudi dom sodobnih umetnikov in ustvarjalcev. Mesto živi s kulturnimi dogodki, galerijami in festivali. Layerjeva hiša, ki gosti razstave sodobne umetnosti, ter Prešernovo gledališče, kjer se odvijajo številne predstave in koncerti, sta srce umetniškega utripa Kranja.

Raziščite Naravne Lepote v Okolici

Kranj se nahaja v okolici, ki ponuja izjemne naravne lepote. Zahodno od mesta se dvigajo Julijske Alpe, ki nudijo nepozabno doživetje ljubiteljem gora. Reka Sava, ki teče ob mestu, pa vabi k sprehodom ob njenih bregovih in sproščanju v naravi.

Okušajte Lokalne Okuse in Družabno Življenje

Kulinarika Kranja ne razočara. Obiščite eno izmed lokalnih restavracij, kjer se lahko posladkate s tradicionalnimi slovenskimi jedmi. Mesto ponuja tudi prijetne kavarne in tržnico, kjer lahko okusite lokalne dobrote. Kranj je prav tako znan po svojem živahnem družabnem življenju, zato se prepustite nočnemu vzdušju in uživajte v lokalnih gostilnah ter barčkih.

Virtualni Ogled na slovenia360.si

Če želite pred obiskom Kranja dobiti vpogled v čare mesta, si oglejte virtualne 360-stopinjske panorame na slovenia360.si. Pridružite se nam na popotovanju po mestnih ulicah, raziščite zgodovinske znamenitosti in uživajte v čudovitem okolju.

Preberite več
Navodila za pot