Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Radovljica

Radovljica

Radovljica je čudovito srednjeveško mesto, nastalo v 14. stoletju z obzidjem in obrambnim jarkom. Radovljica v svojem starem mestnem jedru in okolici ohranja bogato arhitekturno dediščino (tudi primerki srednjeveške arhitekture). Staro mestno jedro sodi med najlepšo kulturno dediščino v Sloveniji. Radovljica je upravičeno vedno bolj prepoznavna turistična destinacija v Sloveniji!

Radovljica leži ob robu Triglavskega narodnega parka - v trikotniku turističnih destinacij Bled, Bohinj in Kranjska Gora. Prav zato je v Radovljici in njeni okolici na svoj način mogoče videti in doživeti vse, kar nudijo omenjene tri prepoznavne turistične destinacije v vseh letnih časih - še več, Radovljica, kot ima vsaj tri znamenitosti, ki jih tujci velikokrat prepoznavajo: Elan, Avsenike in baziliko

Marije Pomagaj na Brezjah. Radovljica ima tudi festival čokolade, glasbeni festival...

Oglejte si Radovljico s 360 panoramo iz zraka, na voljo pa so vam še 360 panoramski sprehodi po turističnih nastanitvah v Radovljici.

Rezervacijo nastanitev, ki jih nudi rezervacijski sistem Booking.com, lahko opravite tudi na portalu Slovenia360 -brez provizije. Tako boste pripomogli, da bo portal Slovenia360 ponudil vsak dan več dobrih vizualnih vsebin turistične ponudbe v Sloveniji in obiskovalcem priporočal dobre foto lokacije!  

Radovljica z okolico se ponaša z legendarnim Ansamblom Avsenik in  z velikim številom muzejev, galerij in delavnic, ki jih ne smete prezreti:

 • Čebelarski muzej (zgodovina čebelarstva v Sloveniji, "kranjska sivka", posebna slovenska umetnost poslikane panjske končnice;   20. maj - svetovni dan čebel in  rojstni dan čebelarja Antona Janše). 
 • Lectarska delavnica in hkrati muzej  (Ne smete mimo gostilne Lectar, tam si v kletnih prostorih lahko ogledate celoten proces izdelave unikatnih lectarjevih src - katere lahko tudi kupite).
 • Lekarniški in alkemistični muzej (čudoviti eksponati iz vsega sveta, umeščeni v stari meščanski stavbi, so rezultat 40 letnega zbiranja). V muzeju je zanimiva trgovinica, opremljena kot stara lekarna.
 • Mestni muzej (predstavitev prvega slovenskega znanstvenega zgodovinopisca in prvega dramatika Antona Tomaža Linharta. Rodil se je v Radovljici v obdobju, ko je bila del habsburške monarhije...
 • Muzej talcev  (je v vasi Begunje, v delu mogočne graščine Katzenstein. Tu so bili v letih od 1941 do 1945 zloglasni gestapovski zapori. Spominski muzej prikazuje nekdanje celice s pretresljivimi zapisi jetnikov na stenah in razglasi okupatorjev. 
 • Etnološki muzej v vasi Mošnje (zelo lepo urejen muzej prikazuje življenje nekdanjega prebivalstva).
 • Galerija Šivčeva hiša (čudovit ambient zunanje in notranje arhitekture, namenjen razstavi slovenskih likovnih umetnikov).
 • Kovaški muzej v Kropi (prikazuje celotno zgodovina kovaštva v Kropi in okolici. Žeblji so bili glavni proizvod kovačev. Pod okrilje muzeja spada še ohranjena kovačnica žebljev (muzejski objekt), ki so jo tedaj imenovali "Vigenjc". 
 • Muzej jaslic na Brezjah (tik ob Baziliki na Brezjah je sodoben muzej v katerem stalna razstava preko 500 čudovitih jaslic iz najrazličnejših materialov iz celega sveta. Tu je tudi freska iz Greccia, prvih jaslic sv. Frančiška Asiškega, osvetljena skozi opečno čipko, ki prepušča svetlobo in ustvarja igro svetlobe in sence.
 • Muzej Avsenik v Begunjah (tudi z interaktivnimi točkami predstavlja zgodovino narodno-zabavnega legendarnega Ansambla bratov Avsenik, katerega posnemajo ansambli doma in v svetu
 • Alpski smučarski muzej ELAN v Begunjah  (nahaja se v sklopu tovarne in prodajalne Elan. V njem je celotna zgodovina razvoja, inovacije in proizvodnja smuči kot tudi smučarske opreme skozi vsa obdobja. Zelo zanimive so interaktivne točke uporabe smuči, v katerih lahko sodeluje obiskovalec.
Preberite več
Navodila za pot