Tržič

Tržič

Turistično društvo Tržič je v letu 2012 praznovalo 60-letnico svojega obstoja.

Ustanovljeno je bilo leta 1952, z namenom pospeševati turizem v Tržiču in okolici. S svojim delovanjem je hitro preraslo lokalne okvire. Poleg organizacije prireditev se je ukvarjalo z različnimi dejavnostmi: s potovalno agencijo za turiste, s prodajo spominkov in organiziranimi vodenimi ogledi tržiških naravnih in kulturnih znamenitosti.

V današnjih časih je osnovna dejavnost društva povezana predvsem z organizacijo tradicionalnih prireditev, ki obujajo in ohranjajo stare tržiške običaje. S kvalitetno izvedbo uspešno predstavlja občino Tržič in pestro turistično ponudbo, naravne in kulturne znamenitosti mesta Tržič in okolice, kamor privablja vedno več obiskovalcev, kar je pozitiven znak tudi za tržiško gospodarstvo.

Najbolj poznani tržiški prireditvi sta Šuštarska nedelja inMednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja – Minfos. V okviru Šuštarske nedelje se odvija tudi Festival tržiških bržol, ki promovira znamenito tržiško jed iz ovčjega mesa in predstavlja pomemben del slovenske kulinarične ponudbe in tradicije.

Turistično društvo Tržič skrbi za številno članstvo. Veliko pozornosti namenja mlajšim generacijam prihodnjih turističnih delavcev. Kulturno in zgodovinsko dediščino Tržiča mladi spoznavajo v sklopu prireditev, ustvarjajo na različnih likovnih natečajih in ustvarjalno-izobraževalnih delavnicah. Najbolj poznana prireditev, ki jo soustvarjajo mlajše generacije, je Vuč u vodo na predvečer gregorjevega v mesecu marcu.

Preberite več
Navodila za pot