Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Kamnik

Kamik

Kamnik - destinacija za mestne, cestne in gorske kolesarje! Zelo očarljiva in priporočena zelena turistična destinacija v Sloveniji, kjer bodo uživali aktivni športniki, pohodniki in seveda vsi ljubitelji raznolike, neokrnjene narave, čistih voda in wellness ponudbe.

Očarljiv pogled na srednjeveško mestno jedro Kamnika in vso širšo in daljno okolico, ki ga obdaja, si za pokušino lahko ogledate na 360 panorami iz zraka! Tudi nekaj turističnih nastanitev si pobliže - s 360 panoramskim sprehodom po notranjosti lahko ogledate na portalu Slovenia360.

Kamnik, s svojo okolico, je aktualen za turiste v vseh letnih časih. Obdaja ga visokogorska planota Velika planina in mogočne Kamniško-Savinjske Alpe. V neposredni bližini je botanični park Arboretum volčji potok, ki je razglašen za slovenski kulturni spomenik. Še dodatna značilnost, ki Kamnik uvršča med priljubljene turistične destinacije so Terme Snovik - najvišje ležeče Terme v Sloveniji.

Kamnik ima veliko izjemnih razglednih točk (foto lokacije): Zelena destinacija, arhitekturna in kulturna dediščina.

Zanimivo staro mestno jedro Kamnika, s kulturno in arhitekturno dediščino, sodi med najlepša srednjeveška mesta v Sloveniji. Fančiškanska knjižnica hrani veliko število knjig, natisnjenih v 18. stoletju. Značilnost mestnega jedra je tudi lepo ohranjena obrtniška ulica "Šutna" - tu je tudi rojstni kraj Rudolfa Maistra. Kamnik krasita dva gradova. Iz mesta je zanimiv pogled na bližnjo vzpetino, kjer stoji iz 11. stoletja ohranjena grajska kapela - simbol mesta.

Velika planina. Kamnik je v okviru turistične ponudbe v vseh letnih časih povezan z Veliko planino. To je visokogorska planota, dostopna z gondolo, peš, kolesom. Planota je posejana z lesenimi pastirskimi hišicami. Tu lahko srečate prave pastirje, ki skrbijo za živino na pašnikih v poletni sezoni. Pastirji vam nudijo kislo mleko in žgance.

Preberite več
Navodila za pot