Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Ljubljana

Ljubljana

Ljubljana je majhna šarmantna evropska prestolnica, narejena po meri človeka - mesto živahnega in sproščenega utripa. Čudovito mesto, z zgodovinskimi, kulturnimi in arhitekturnimi znamenitostmi in vrsto izvirnih doživetij. Ljubljana ponuja dostop do narave neposredno iz mesta in je v tem dokaj edinstvena.

Ljubljana je varna, čista, romantična, zelena- usmerjena v trajnostno prihodnost, s prepoznavnim značajem oz. dediščino slovitega arhitekta Jožeta Plečnika, obkrožena s parki in zaščitenimi območji narave, ena vodilnih destninacij na področju trajnostnega turizma v svetu in prejemnica zlatega znaka Slovenia Green Destination Gold. Ljubljana z okolico je prepoznavna po vinsko kulinarični ponudbi, svoj pečat bo postavila v letu 2021 ko Slovenija postaja Evropska gastronomska regija. 

Vsem turistom Ljubljane priporočamo, da si priskrbijo "Turistično kartico Ljubljana" (cenovno najugodnejši način za odkrivanje Ljubljane) s katero bodo lahko obiskali večino muzejev in galerij, Ljubljanski grad, se pridružili vodenemu ogledu mesta, peljali s turistično ladjico, se z vzpenjačo odpeljali na grad, se vozili z mestnim kolesom, se vozili z mestnimi avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa, avtobusni prevoz na letališče, prost vstop v živalski vrt in Terme Snovik. Kartico je mogoče kupiti v turističnih informacijskih centrih, v hotelih, na Letališču Jožeta Pučnika ali pa prek spleta, kjer je na voljo 10% ceneje.
Vsem turistom Ljubljane toplo priporočamo tudi obisk TIC (Turistično informativnega centra), kjer boste dobili vse potrebne podatke in informacije ter aktualen prospekni material.

Za pokušino si na portalu Slovenia360 lahko ogledate 360 panoramske posnetke iz zraka na posamezne predele Ljubljane. Na voljo so vam tudi 360 panorame po znamenitih ulicah Ljubljane. Na portalu si lahko ogledate tudi 360 panoramske sprehode po turističnih nastanitvah v Ljubljani in opravite rezervacijo - brez provizije na Booking.com ( s tem boste portalu Slovenia360 omogočili še več vizualnih vsebin s predstavitvami nastanitev in zanimivih foto lokacij v Sloveniji.

Preberite več
Navodila za pot