Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Centralna tržnica Ljubljana

Ljubljana

Dobrodošli na Ljubljanski tržnici: Srce kulturne in kulinarične raznolikosti

Ljubljanska tržnica, s svojo bogato zgodovino in živahnim utripom, predstavlja eno najzanimivejših in najživahnejših mestnih središč v Sloveniji. Ne glede na to, ali ste že obiskali Ljubljano ali pa šele načrtujete svoj prvi obisk, tržnica je zagotovo eno od mest, ki ga ne smete izpustiti s svojega seznama. Privoščite si pristen vpogled v lokalno življenje, okusite sveže pridelke in odkrijte raznolikost kulinaričnih dobrot.

Ljubljanska tržnica, znana tudi kot Osrednja tržnica, se nahaja v samem središču mesta, ob reki Ljubljanici. Njeni začetki segajo v leto 1895, ko je bila ustanovljena kot prostor za prodajo sadja, zelenjave in drugih živilskih izdelkov. Danes je tržnica več kot le prostor za nakupovanje - je prava kulturna institucija in priljubljena turistična destinacija.

Ko stopite na tržnico, boste takoj začutili živahen utrip in barvitost tega kraja. Vrvež prodajalcev, dišeči vonji svežega sadja, zelenjave, začimb in lokalnih specialitet ter glasba uličnih glasbenikov ustvarjajo edinstveno vzdušje. Sprehodite se med stojnicami in se pustite zapeljati s pestro ponudbo lokalnih pridelkov, med katerimi so znane slovenske češnje, sočni paradižniki, slastne bučke in številne druge sezonske dobrote. Poleg tega boste na tržnici našli tudi sveže ribe, meso, mlečne izdelke ter tradicionalne slovenske specialitete, kot so kranjska klobasa, štruklji in potica.

Ljubljanska tržnica ni samo prostor za nakupovanje, temveč ponuja tudi številne druge možnosti. Ustavite se v eni od prijetnih kavarnic in si privoščite skodelico odlične kave ter občudujte živahno dogajanje okoli vas. Na voljo so tudi trgovine z unikatnimi obrtniškimi izdelki, kjer lahko najdete domače izdelane spominke, oblačila, nakit in druga unikatna darila.

Za virtualni ogled in 360-stopinjski panoramski posnetek Ljubljanske tržnice obiščite spletno stran slovenia360.si ter raziščite živahno Osrednjo tržnico kar iz udobja svojega doma. Odkrijte čar in raznolikost te ikonične slovenske znamenitosti skozi bogato virtualno izkušnjo.

Preberite več
Navodila za pot