Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Korita Mlinarice

Tolmin

V neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka, nedaleč stran od priljubljene turistične destinacije Kranjska Gora in doline Soče, se skriva eden izmed najlepših naravnih draguljev v Sloveniji - korita Mlinarice. Ta slikovita naravna znamenitost, ki se nahaja v neposredni bližini vasi Trenta, predstavlja resnično naravno lepoto, ki očara obiskovalce s svojo mogočnostjo in čistostjo.

Korita Mlinarice se nahajajo v slikovitem kanjonu, ki ga je ustvarila reka Mlinarica. Visoka približno 30 metrov, korita Mlinarice navdušujejo s svojo impresivno podobo, ko voda s silo udarja ob kamnite stene in ustvarja oblak drobnih kapljic. Ta spektakel narave je še posebej impresiven v spomladanskih mesecih, ko reka Soča ponese največ vode, kar dodatno poudari mogočnost korit.

Za obiskovalce, ki si želijo doživeti lepoto korit Mlinarice in okoliških naravnih čudes najbolj transparentno, je na voljo spletna stran Slovenia360.si. Tu lahko obiskovalci uživajo v virtualnih ogledih različnih krajev in znamenitosti Slovenije. Vključno s koriti Mlinarice - v obliki 360-stopinjskih fotografije oziroma virtualnih sprehodov.

Vir: hribi.net: Dostop do izhodišča poti do korit Mlinarice je preprost in dobro označen. Če potujete iz Kranjske Gore, se čez prelaz Vršič usmerite proti Bovcu. Le nekaj sto metrov za 49. serpentino boste ob cesti opazili manjše parkirišče, kjer lahko parkirate. Če prihajate iz Bovca, se peljite proti Kranjski Gori in med 50. in 49. serpentino boste opazili parkirišče ob cesti, kjer lahko parkirate. Opis poti do korit Mlinarice: S parkirišča se usmerite na označeno turistično pot, ki se najprej rahlo spusti, nato pa prečka viseči most čez reko Sočo. Na drugi strani reke nadaljujte po poti, ki se začne rahlo vzpenjati in vas v nekaj minutah pripelje do vstopa v korita Mlinarice. Pot do samih korit je precej enostavna, vendar je prehod prav do korit zaradi padajočega kamenja prepovedan.

Poleg obiska korit Mlinarice vam okolica nudi še številne druge naravne znamenitosti za raziskovanje. Triglavski narodni park ponuja obilico pohodniških poti, kolesarskih stez in panoramskih razgledišč, ki vas bodo navdušili nad lepoto gorske pokrajine in kristalno čiste reke Soče.

Korita Mlinarice in njihova okolica predstavljata neizmerno vreden del naravne dediščine Slovenije. Njihova lepota in mogočnost navdušujeta obiskovalce in ponujata nepozabno izkušnjo povezovanja z naravo. Bodisi v živo ali preko virtualne izkušnje na Slovenia360.si, raziskovanje teh naravnih čudes je zagotovo nepozabno doživetje za vse ljubitelje narave in lepote.

Preberite več
Navodila za pot