Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Planica

Rateče

Rateče - Planica je izjemna alpska turistična destinacija (tudi z nastanitvami) in smučarsko - tekaški center. Nujno se morate ustaviti v novem - osrednjem objektu v Planici. Okrogla steklena stavba ima v pritličju vetrovnik (v njem se prepustite letenju na osnovi zračnega toka), v nadstropju muzej (posvečen zgodovini smučarskih skokov), na vrhu zgradbe pa tudi razgledno ploščad (izjemna foto lokacija).

Zelo zanimiv in uporaben je panoramski avtobus, ki povezuje kraje v dolini in tako turistu daje priložnost in možnost, da še bolj prijetno preživlja svoj aktivni del počitnic v naravi (v njeni širši okolici).

Nordijski center Planica je središče dogajanj, povezanih s tradicionalnimi smučarskimi skoki in v zadnjih letih tudi teka na smučeh in pohodništva. V dolini pod Poncami seže pogled na 7 obnovljenih skakalnic. Med skakalnicami je tudi največja na svetu - ta z ZipLine spustom omogoča turistu, da doživi občutek skakalca na velikanki.

Dolina Tamar, ki vodi pod strme stene Jalovca ponuja prečudovite sprehode v vseh letnih časih. Še posebno pa je Dolina Tamar (v belem objemu Julijskih Alp in snega) aktualna in idilična pozimi - za tek na smučeh. Planica je povezana oziroma sestavlja tekaško progo v skupni dolžini 30 km, ki poteka od Rateč mimo Podkorna vse do Kranjske Gore.

VIR: TIC KRanjska Gora: Planica je središče slovenskega športa že več kot 80 let. Tu je človek prvič na smučeh preletel 100m (Sepp Bradl - 15.3.1936 - 101,5m). Čez 200m je to uspelo Toni Nieminen-u 17.3.1994. Poletel je 203 metre. Bo prvi človek na smučeh pristal tudi pri 300 metrih? Sodobni Nordijski center in tekmovanje za svetovni pokal privabita v dolino pod Poncami številne domače in tuje obiskovalce. Nobeno športno tekmovanje dalleč naokrog se ne more pohvaltit s 100.000 in več športnimi navdušenci.Preberite več
Navodila za pot