Kranjska Gora

Kranjska Gora

KRANJSKA GORAMondena turistična destinacija s tradicionalno alpsko arhitekturo, počitniškimi nastanitvami, z veličastno gorsko okolico in gorskim podnebjem  - zelo aktualna za oddih v vseh letnih časih, ki kljub svoji odmaknjenosti ponuja vse, kar si srce poželi.   

Kranjska Gora je zimski športni center, kjer potekajo pomembna mednarodna smučarska tekmovanja v alpskem smučanju (FIS svetovni pokal Vitranc) in nordijskem smučanju(FIS svetovni pokal v smučarski skokih Planica ter FIS celinski pokal v teku na smučeh).

Kranjska Gora ima urejena smučišča, proge za turno smuko, razvejane kolesarske poti za družine, rekreativce in  zahtevne kolesarje: označene proge za gorsko kolesarjenje in žičnico za mountain-bike. Veliko je sprehajalnih gorskih poti, za zahtevne pa gorske ture - tudi plezalne stene.

Po eni najlepših kolesarskih poti Mojstrana-Trbiž v Italiji(D-2), ki je speljana po trasi nekdanje železniške proge bo vsak kolesar, rolar ali sprehajalec v pljuča zajel čist gorski zrak in doživel varen, brezhrupen, čudovit izlet nepozabnih panoram in vedut. Potek poti: Mojstrana - Kranjska Gora - Podkoren - Rateče - Belopeška jezera - Trbiž  in nazaj (skupaj 65 kilometrov).

Kranjska Gora je turistična destinacija z najboljšim izhodiščem za aktivne, adrenalinske in tiste, ki si želijo odklop in zdravo razvedrilo. Tu lahko rentate razne športne rekvizite, na voljo pa so vam tudi športni vodniki in wellness centri.

Zimski čas poleg resnično nepozabne idile nudi: Smučanje in deskanje (tudi nočno!), tek na smučeh: Kr.Gora - Rateče - Planica - Tamar, ledeno plezanje v Mojstrani, zimsko pohodništvo, sprehode v neokrnjeni naravi, drsanje na ledu in ne nazadnje sankanje po gozdnih poteh in cestah ter krpljanje*. V ponudbi snežno kolesarjenje!

*Krpljanje je nezahtevna, vedno bolj priljubljena, zdrava in poceni zimska aktivnost. Podnevi ali pa ponoči lahko uživate kjerkoli v lepotah zasnežene pokrajine in je tako kot sankanje, primerno tudi za otroke.

Poleti se umaknete mestnemu vrvežu in zatohli vročini med lepote gorske okolice s kolesom, pohodnimi čevlji, kopalkami, cepinom in derezami ali pa le s knjigo in  fotoaparatom - vaša izbira. Na svoj račun bodo prišli vsi, ki imajo radi: jadralno padalstvo, alpinizem in športno plezanje, ribolov, golf, tenis ali pa igralnice. Je tudi dobra izbira za vašega hišnega ljubljenčka.

Poleg ostale ponudbe v športnih dvoranah je v Planici (v kletnih prostorih zgradbe) tudi poleti na voljo tek na smučeh. V naravi, prav na terenu smučišča pa je izven zimske sezone postavljeno sankališče.

Kranjska Gora je družinam prijazna destinacija! V ponudbi: Zimski vrtec Alpina, smučarski poligon in šola smučanja (deskanja), varne kolesarske poti za kolo in rolke/rolerje, zelo atraktivna in aktivna pravljična doživetja v naravi "Pravljične dežele", poletno sankanje in tobogan.

Zelo atraktiven je breplačen turistični - smučarski avtobus, ki povezuje širšo okolico smučišč in tekaških prog ter druge naravne znamenitosti - teh je veliko in jih preprosto jih morate videti.

Olimpijski nordijski center Planica vam omogoča, da si privoščite maksimalni adrenalin: "Skok iz največje letalnice na svetu" - ZIPLINE: z dolžino poleta 566 m in doseženo hitrostjo 85km/h.  "Doživetje v vetrovniku" - Osupljivo:  V vetrovniku letite z maksimalno hitrostjo zraka do 200 km/h.

KONTAKT:  Turistični info center Kranjska Gora  +386 (0)4 580 94 40 

Preberite več
Navodila za pot