Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Visoki Mavrinc

Čudoviti razgled na najvišje vrhove v okolici Vršiča.

Visoki Mavrinc, znan tudi kot Špica v Sedelcih, se dviga 1562 metrov visoko. Ustvarja naraven amfiteater obdan z vrhovi, ki se dvigajo vse do 2740 metrov. Ta osupljiv vrh, ki ga lahko odkrijete na spletni strani Slovenia360.si preko 360-stopinjskih panoram, ponuja čudovite razglede in edinstveno doživetje v naravi.

Razgledi, kot iz pravljice: Ob vzponu na Visoki Mavrinc se odpre čaroben svet razgledov. V naravnem amfiteatru nad dolino Krnica lahko občudujete prelaz Vršič, Malo Mojstrovko, Prisojnik, Razor, Križ, Škrlatico, Špik in še mnoge druge vrhove, ki krasijo julijsko gorsko panoramo. Razgled proti dolini ponuja slikovit pogled na jezero Jasna in dolino Krnica, zaključeno z mogočno Kriško steno.

Virtualni sprehod s Slovenia360.si: Za tiste, ki se želijo potopiti v čarobnost Visokega Mavrinc iz udobja doma, spletna stran Slovenia360.si omogoča 360° panoramski pogled iz vrha preko. Ta interaktivna izkušnja omogoča ogled razgledov, kot da bi bili dejansko tam.

Nadaljevanje virtualnega potovanja: A raziskovanje s Slovenia360.si se ne konča na Visokem Mavrincu. Spletne panorame omogočajo nadaljevanje potovanja v Kranjsko Goro, obisk Jezera Jasna ali spust v dolino Soče čez prelaz Vršič. Virtualno raziskovanje omogoča poglobljeno doživetje naravnih lepot Slovenije, ne da bi zapustili udobje domačega naslanjača.

Priporočena oprema in praktične informacije: Pri vzponu na Visoki Mavrinc se priporoča uporaba športne pohodne obutve in pohodnih palic. Parkirišče pri Koči na Gozdu je brezplačno, kar olajša začetek poti. Čas vzpona je približno 1 ura 15 minut, in čeprav je pot označena kot lahka, se priporoča previdnost. S svojimi 1562 metri je Visoki Mavrinc odlična izbira za ljubitelje narave vseh starosti. Pot do vrha je lažja in primerna za vsakogar, ki že hodi v hribe. 

Visoki Mavrinc ponuja neprecenljivo doživetje in čudovite razglede, ki jih lahko odkrijete tako v resničnem kot virtualnem svetu. Ne glede na to, ali se odpravljate na goro ali raje raziskujete od doma, je ta vrh zagotovo vreden obiska.

Preberite več
Navodila za pot