Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Triglav

Najvišji slovenski vrh Triglav (2864m) se dviguje  iz osrčja Triglavskega narodnega parka, ki obsega 840 km2 in spada med najstarejše evropske parke. Enkratni naravni biser leži na območju med Bledom, Kranjsko Goro, Bovcem, Kobaridom, Tolminom ter Bohinjem. 

V Triglavski narodni park je vključena večina Julijskih Alp, ki so od leta 2003 v sklopu Unescovega programa Človek in biosfera, razglašene za biosferni rezervat.

Na najvišji točki Triglava, kamor se vstopa s pomočjo klinov in jeklenic je postavljeno obeležje: Aljažev stolp - danes zanimiv gornikom za obred tistih, ki prvič osvojijo vrh. “Krščenje” se  izvede s simboličnimi udarci z vrvjo po zadnjici.

Na Triglav se ob vseh letnih časih podajajo in ga osvajajo številni ljubitelji gora kot tudi vrhunski alpinisti, ti sproščajo adrenalin v severni steni. Zahtevnost dostopa na Triglav je odvisna od tega, katero smer izberemo.

Veličastne poglede na Triglavsko severno steno lahko doživijo tudi tisti, ki niso ljubitelji gorskih avantur. Zelo dosegljiva točka ogleda Triglava je dolina Vrata

Preberite več
Navodila za pot