Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Triglav

Na portalu Slovenia360 si lahko doživite vzpon na Triglav s 360-stopinjskimi panoramskimi fotografijami, ki vam omogočajo, da virtualno okusite vzdušje in razgled s tega ikoničnega vrha.

Najvišji slovenski vrh Triglav (2864 m) se dviguje iz srca Triglavskega narodnega parka, ki obsega 840 km2 in spada med najstarejše evropske parke. Ta edinstven naravni biser leži na območju med Bledom, Kranjsko Goro, Bovcem, Kobaridom, Tolminom ter Bohinjem. Vključuje večino Julijskih Alp, ki so od leta 2003 razglašene za biosferni rezervat.

Na najvišji točki Triglava, do katere se dostopa s pomočjo klinov in jeklenic, stoji Aljažev stolp, znan gornikom kot simbolni zaključek prvega vzpona s "krstom", ki se izvede s simboličnimi udarci z vrvjo po zadnjici.

Triglav je priljubljena točka za obiskovalce vseh letnih časov, od ljubiteljev gora do vrhunskih alpinistov, ki se spopadajo z izzivi severne stene. Zahtevnost dostopa do Triglava je odvisna od izbrane smeri.

Veličastne poglede na Triglavsko severno steno lahko doživijo tudi tisti, ki niso ljubitelji gorskih avantur, saj je dolina Vrata dostopna točka za opazovanje te naravne lepote.

Preberite več
Navodila za pot