Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Mala korita Soče

Trenta

V slikoviti Soški dolini v Sloveniji se skriva še en naravni dragulj - Mala korita Soče. Čeprav morda manj znana kot njena večja sestra, Velika korita Soče, so Mala korita zagotovo vredna obiska. Nahajajo se v bližini vasi Soča v Triglavskem narodnem parku, ki slovi po svoji neokrnjeni naravi in čudovitih razgledih.

Mala korita Soče so nastala podobno kot Velika korita zaradi dolgoletnega delovanja reke Soče, ki je svojim močnim tokom izoblikovala slikovit kanjon. Čeprav so manjša, so prav tako impresivna, saj ponujajo edinstveno doživetje v objemu narave.

Za obisk Mala korita Soče je na voljo urejena pešpot, ki vodi skozi gozdove in obrežje reke Soče. Pot je primerna za vse starostne skupine in ni preveč zahtevna, kar pomeni, da je primeren izlet tudi za družine z otroki.

Eden od vrhuncev obiska Malih korit Soče je možnost doživetja lepote tega naravnega čudeža s pomočjo virtualnega sprehoda na spletni strani Slovenia360.si. Tu lahko uživate v osupljivih razgledih na to čudovito naravno znamenitost kar iz udobja svojega doma. Virtualni sprehod omogoča interaktivno raziskovanje Malih korit Soče, ki je obogaten z video posnetki in dodatnimi informacijami.

Poleg osupljivih razgledov na korita, obiskovalcem omogočajo tudi različne aktivnosti v naravi. Reka Soča je idealna destinacija za ljubitelje vodnih športov, kot so rafting, kajak, in kanjoning. Poleg tega pa so v bližini tudi številne pohodniške poti in kolesarske steze, ki omogočajo raziskovanje te čudovite pokrajine.

Mala korita Soče so nedvomno ena izmed skritih naravnih biserov Slovenije, ki čakajo, da bodo odkriti. Njihova intimnost, lepota in mirna atmosfera privabljajo obiskovalce, ki si želijo pobegniti od mestnega vrveža in se povezati z naravo. Zato ne odlašajte, ampak se odpravite na potovanje odkrivanja in doživite čarobnost Malih korit Soče v vsej njihovi naravni lepoti.

Preberite več
Navodila za pot