Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Tolminska Korita

Tolmin

Tolminska korita, najnižja vstopna točka v Triglavskem narodnem parku, ponujajo slikovit in divji pogled na naravno lepoto. Korita Tolminke in Zadlaščice se ponašajo kot ena najveličastnejših naravnih znamenitosti na Tolminskem, privabljajoč obiskovalce od blizu in daleč.

Pot, ki vodi skozi korita, nas popelje skozi divjo lepoto Tolminske in Zadlaščice, kjer se reki združita v edino sotočje v koritih na območju Slovenije. Med sprehodom boste občudovali raznolik rastlinski svet, med katerim izstopajo endemične vrste, kot so ozkolistna preobjeda, soška smiljka in skalna jelenka, ter druge naravne lepote.

V koritih Zadlaščice bodo vaša čutila prevzela slikovita slapovi in zagozdena skala, ki jo domačini poimenujejo Medvedova glava. V koritih Tolminke pa boste ob nižjem vodostaju lahko opazili termalni izvir, ki dodaja še eno dimenzijo edinstvenosti temu že tako očarljivemu kraju.

Potepanje skozi Tolminska korita ni le navdušujoča pustolovščina, ampak tudi priložnost za globlje povezovanje z naravo. S svojo nedotaknjeno lepoto in mirnim vzdušjem korita Tolminke in Zadlaščice vsakemu obiskovalcu ponujajo edinstveno doživetje.

Poleg tega si lahko ogledate 360-stopinjske panorame Tolminskih korit na spletnem portalu slovenia360.si. Ta interaktivna izkušnja omogoča, da se popolnoma potopite v čarobni svet korit iz udobja svojega doma. Sledite toku reke, občudujte visoke stene in začutite svežino slapov, vse to z le nekaj kliki. Ne ustavite se tukaj. Poiščite turistične točke v bližini in doživite Slovenijo s 360 panoramami. 

Preberite več
Navodila za pot