Iščeš proste nastanitve? Izberi datum spodaj in preveri razpoložljivost in cene.
Datum prihoda
Datum odhoda
Gostje
Otroci

Slap Boka

Bovec

V idilični dolini Soče, nedaleč od priljubljenega slovenskega letovišča Bovec, se dviga ena izmed najosupljivejših naravnih lepot v Sloveniji - slap Boka. Ta veličastni slap, ki se nahaja v bližini vasi Srpenica, predstavlja resnično naravno čudo, ki pritegne obiskovalce iz vseh koncev sveta.

Slap Boka slovi po svoji impresivni višini, saj se spušča kar 144 metrov globoko. Ob prihodu obiskovalcem takoj vzame dih, saj se odpre osupljiv prizor mogočnega slapu, ki se steka po strmih skalnatih stenah. Pogled na slap, kako se voda močno udarja ob skale in ustvarja oblak drobnih kapljic, je resnično nepozaben. Največ vode ima slap Boka spomladi (doseže pretok do 100 kubičnih metrov na sekundo).

Pot do slapa Boka je dokaj preprosta, urejena in dostopna peš pot iz parkirišča, ki se nahaja pod slapom in vodi vse do razgledne točke, kjer se odpre čudovit pogled na slap. Pot je primerna za vse starostne skupine predlagamo le športno obutev. Razgledna točka ni dosegljiva gibalno oviranim. 

Poleg samega slapa Boka pa okolica ponuja še druge naravne dragulje, ki jih velja raziskati. Bovec in okolica sta znana po svoji neokrnjeni naravi ter ponujata obiskovalcem številne možnosti za aktivno preživljanje časa v naravi. Reka Soča je priljubljena destinacija za ljubitelje belih voda in ribolova, medtem ko okoliški hribi in gore nudijo obilico pohodniških in kolesarskih poti za raziskovanje.

Za tiste, ki si želijo doživeti lepoto slapu Boka in okoliških naravnih znamenitosti iz udobja svojega doma ali kjerkoli drugje na svetu, je na voljo spletna stran Slovenia360.si. Tukaj vam omogočamo virtualne oglede različnih krajev in znamenitosti po Sloveniji, vključno s slapom Boka - v obliki 360-stopinjskih fotografij oziroma virtualnih sprehodov. Z uporabo 360 panoram lahko obiskovalci uživate v osupljivih razgledih na slap Boka in okoliške naravne lepote, kar vam omogoča resnično poglobljeno virtualno doživetje naravnih čudes Slovenije.

Slap Boka in njegova okolica predstavljata edinstven del naravne dediščine Slovenije. Njiegova lepota in veličina navdušujeta obiskovalce in ponujata nepozabno izkušnjo povezovanja z naravo. Bodisi v živo ali preko virtualne izkušnje na Slovenia360.si. Raziskovanje takšnih naravnih lepot je zagotovo nepozabno doživetje za vse ljubitelje narave in lepote kot tudi tiste, ki si želijo najboljšo vizualno izkušnjo. 

Preberite več
Navodila za pot